Son süper kupa finalinde tribünlerde başlayan olaylar, taraftarların sahaya girmesi ve de sahanın içerisine 'kelebek' diye tabir edilen bıçağın atılması bardağı taşırdı. Geçtiğimiz futbol sezonunda da zaman zaman bu tür taşkınlıklar yaşanıyordu. (Basına yansıyanlar tabii). Olayın provokasyon olması da kuvvetle muhtemel… Bu konuda ihmali olanların, maçın hakemi de dahil olmak üzere tamamı hakkında soruşturma açılması gerekiyor. Yine olayın üstü kapatılmasın.. Gelelim maçın hakemine… Yahu sahada bıçak varken, 40 kişi sahaya girmeye çalışırken sen nasıl olur da maçı oynatmaya çalışırsın. Olaylarda futbolcuların hiçbir suçu yok. Ligler başladı… Kurallara uyan seyirciler çok fazla… Ama bu kişilerin haklarına tecavüz eden bu futbol teröristleri onlara da zarar veriyor. Adam bıçakla içeri giriyor ve içerde terör estiriyor. Birileri olay çıkarmaya çalışıyor. Ortalığı karıştırmak istiyorlar. Geçen sene de oldu. Lütfen kim ve kimler görevliyse lütfen üzerine eğilsin. Günümüzde futbol bir spor olmaktan çıkıp bir endüstri haline geldi. Sporda amaç daha güçlüye, daha hızlıya ve daha yükseğe ulaşmak için sahadaki mücadele olmalı. Ancak bu işten hiçbir maddi kazancı olmayan futbol seyircisi, bilerek veya bilmeyerek bu endüstriyel ranta alet olmakta. Tribün terörü bizi endişelendiriyorsa, önce sokaklara bakmamız lazım. Futbol terörü, yaşam standardı düşük olan, öfkesini dışa vurmak için futbolu araç sayan küçük bir fanatik grubunun isyanından kaynaklanmakta. Koca koca meşalelerin, bıçakların stada girişinin engellenemediği bir ortamda terör kaçınılmaz olmakta. Kavgalar, hakem ve futbolcu dövmeler, tribün tahribatı, güvenlik güçlerine saldırılar olmakta. Fanatik biri için taraftar olmak sadece bir etiket değil çoğu zaman bir yaşam biçimi. Kendi yaşam tarzını taraftar olmakla tanımlayan ve bunu kendi kimliği haline getiren kişinin amacı, ölüm, korku ve rakip takımla baş etmektir. Bakın futbolumuz can çekişiyor… Futbolumuzun uluslararası alanda başarılı olabilmesi için büyük bir sorun olan tribün terörünün en aza indirilmesi gerekir. Medya, kulüp yöneticileri, amigolar, güvenlik görevlileri ve özellikle futbolcuların bilinçlenmesi, futbolda şiddet olaylarının engellenmesini sağlayacaktır,. Bunun için de öncelikle futbolda şiddet yasasının iyi uygulanması gerekmekte. Sıkı önlem alınmazsa tribünlerde seyirci bulamayacaksınız yakında…

Son dakika notu:

Süper Kupa maçında sahaya bıçak atan ve polisin yaptığı çalışma sonucu Konya'da gözaltına alınan 20 yaşındaki T.P., Samsun Cumhuriyet Savcılığının verdiği talimat ile şüpheli olarak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı!!!!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72