Sporsever bir ülkeyiz? Kendimizi her spor branşında da herkesten üstün görürüz. Neredeyse dünyada bizleri yenecek kimse yoktur! Ama nedense yıllardır hep Avrupa ve dünya arenasında nal toplarız? (istisna başarılar hariç). Gelin görün ki hiçbir spor dalında spor kültürümüz, bilgimiz gelişmemiş ve de gelişmeyecek?

***

Bu nedenle de ne tür cezalar konsa da bu kültürsüz, cahil, fanatik spor seyircisini şiddetten alıkoyamazsınız? İşte geçtiğimiz haftadan birkaç örnek? Yeter de artar bile? Geçtiğimiz hafta Pazar günü oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş maçı için F.B kulübü centilmenlik örneği göstererek Beşiktaş seyircisinin de maça gelmesini istemişti. Ne güzel?

***

Ama ne oldu? O Beşiktaş seyircisi Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçerken metrobüsü darmadağın ediyor. Cam çerçeve kalmıyor. Taşlarla sopalarla taraftarlar birbirine giriyor. Daha stada gelmeden oluyor bu olaylar. Stat içinde ise meşale yakmalar, küfürleşmeler.  Tabii iki tarafın da bu olaylarda suçu var. İki tarafa da ceza gelecek tabii?

***

Buyurun bakın misafirliğe gelen kulüp taraftarlarının yaptığına? İkinci olarak, G.Saray- Fenerbahçe erkekler voleybol maçı oynanıyor? G.Saray seyircisi devamlı küfür halinde. Hakemler oyunu tatil ediyor? Bir süre sonra oyun başlıyor? Salonda basketbol maçı var. Her iki taraf seyircileri devamlı küfür halinde. Oysa salonda binlerce bayan seyirci var. Kime ne!

***

Bir başka spor terörü?Salon Hokeyi Erkekler Süper Lig  maçında, oyuncular hokey sopalarıyla birbirine giriyor?  Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen müsabakalarda oyuncuları hokey sopalarıyla kavga ediyor. Sporcular arasında yaşanan arbedeyi iki takımın teknik ekibi ve federasyon yetkilileri güçlükle yatıştırıyor...

***

Bunlar 2 günün kısa bilançosu. Hemen her hafta ve her kentimizde yaşanan olaylar? Birçok kentimizde, amatör, profesyonel spor karşılaşmalarında bu tür şiddet olaylarına rastlıyoruz? Ondan sonra kalkıp da yok Olimpiyat yapalım. Yok dünya şampiyonaları organize edelim diye bir yerlerimizi yırtıyoruz? İstediğimiz kadar tesis yapalım?Öncelikle insanımızı eğitelim? Sporun zevk için, seyir zevki için yapıldığını insanımıza anlatalım?

***

Ağır cezalar getiren yasalar koyalım? Ve de bu yasaları korkusuzca kulüp ve sporcu kim olursa olsun uygulayalım? Aylardır sürüncemede kalan şike davasını sonuçlandıralım? Bakın Malezya bile bu tür olaylarda nasıl gerçekçi davranıyor? Artık suç ve suçlu cezalandırılsın? Eğitilemiyorlarsa bu zavallıları salon ve statlara almayalım? Onların yeri başka yer?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.