Bu yazımız biraz değişik olsun istedim ve 80’li yıllara bakalım, o günlerde gençlik yıllarını yaşayanlara yeniden o güzel günleri hatırlatmak istedim… Endişelenmeyin, ‘ağır’ bir yazı değil bu. Bu dönemde yaşayanların neredeyse tamamı, renkli (ve tüplü) televizyonu gelmiş geçmiş en büyük icatlardan biri olarak tanıdılar. Oyun amaçlı basit bilgisayarları ( Commodore, Atari, Spectum) saymazsak, hayatlarında hiç gerçek bilgisayar görmediler, Cep telefonu denen ‘uzay çağı’ icadını sadece filmlerde görüp, hayal ettiler. Çevirmeli sabit telefonlarla şehir dışını ararken postaneye ‘yazdırıp’, bazen saatlerce beklemeyi tecrübe ettiler. Bu yazıda hiç bir bilimsel analiz, karşılaştırma, çıkarım, derinine inceleme bulamayacaksınız. Sadece, o yıllara duyduğumuz özlem.

Bakın o yılların popüler TV programları, dizi filmleri vs. :

-Renkli zarfta parfümlü mektup-Anket Defteri-Çekme karışık kaset

-Elektrik kesintileri, yayın kesintileri-Mektup Arkadaşları

-Barış Manço ile 7'den 77'ye-23 Nisan Gala Programları-Pazar Konseri

-Eurovision 1980 – Petrol -Eurovision 1983- Opera -Eurovision 1989- Bana Bana
-Pop Saati-Müzik Yelpazesi-İşitme Engelliler Haber bülteni

-Bizimkiler-He-Man, Voltran, Clementine-Dallas-Adile Teyze ile Uykudan Önce-Tipitip ve Turbo-Katerine Witt- Ünlü buz patenci

-Mavi Ay (Moonlighting)-Aşk-ı Memnu-4.Murat-Kuruluş-Çalıkuşu-Küçük ağa
-Üç İstanbul-Susam Sokağı-Kökler (Roots)-Doludizgin (Bonanza)-Shogun
-Küçük Ev (Little House on the Prairie)-Uzay 1999 (Space 1999)-Zengin ve Yoksul (Rich Man, Poor Man)-Zenginler de Ağlar (Los Ricos También Lloran)
-Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast)-Lassıe-Komiser Kolombo (Columbo)
-Kaçak (The Fugitive)-Logan`ın Kaçışı (Logan's Run)-Cesur ve Güzel (The Bold and the Beautiful)-Magnum (Magnum P.I.)-Smith ve Jones (Alias Smith & Jones)
-Kaptan Onedıin (The Onedin Line)-Muppet Show-6 Milyon Dolarlık Adam (The Six Million Dollar Man)-Maymunlar Cehennemi (Planet of the Apes)

-Kadın Polis (Police Woman)-Yukarıdakiler ve Aşağıdakiler (Upstairs & Downstairs)-Çarli'nin Melekleri (Charlie's Angels)-Profesyoneller (The Professionals)-Atlantis'ten Gelen Adam (The Man From Atlantis)
-Beyaz Gölge (The White Shadow)-Köle İzaura (Escrava Isaura)-Müzedeki Hayalet (Belphégor)-Tatlı Cadı (Bewitched)-Uzay Yolu (Star Trek)
-San Francisco Sokakları (The Streets of San Fransisco)

-Mc Millan ve Karısı (Mc Millan & Wife)-Tehlike Çemberi (Hart to Hart)
-Aşk Gemisi (Love Boat)-Hayal Adası (Fantasy Island)-Tatlı-Sert (The Avengers)-Kaptanlar ve Krallar (Captains and the Kings)-Şahin Tepesi (Falcon Crest)-Flamingo Yolu (Flamingo Road)-Kara Şimşek (Knight Rider)

-Şahin (Street Hawk) -Samurayın İntikamı (The Betrayed Samurai)
-Mork ve Mindy (Mork and Mindy)
1980′lere dair yazılacak şeylerin bir sınırı yok elbet. Yazana zahmet vermeyen yazı, okuyana da zevk vermez.




 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72