Eski Alemdağ beldesinin mahallesi, yeni Çekmeköy ilçesinin kuzeydeki otoban cepheli Nişantepe Mahallesi'nde arazi fiyatları son birkaç ayda astronomik şekilde arttı. Mahallede bol miktarda gecekondu ve çarpık yapılaşma olmasına rağmen, arsa yatırımcıları uygun fiyata arsa bulmak için adeta emlak ofislerinde yatıyor.

Mahalledeki fiyat artışının en önemli nedenleri; TOKİ ve okul projelerinin bitmek üzere olması, üçüncü boğaz köprüsünün bağlantı yolu olan kuzey Marmara otobanının bu bölgeden geçecek olması, metro hattına başlanması en büyük etkenlerden.

Toplu Konut İdaresi'nin başlattığı lüks konut projesine rekor sayıda talep olması bölgeye yatırım yapacak olanları daha da cesaretlendirdi. Konumu itibari ile toki projesinin yapıldığı arazi on numara bir yer. Hakim noktada, güney doğu cepheli, çam ormanlarının hemen yanı ve otobana direk bağlantısı ile zor bulunur bir arazi. Bu projeden yatırım için bile ev alınabilir.

Arazi fiyat artışındaki ikinci en önemli neden ise mahallenin 4/1'ni satın alan Hüsnü Özyeğin'nin üniversite inşaatının bu yıl  bitecek olması ve öğrenci almaya başlaması, bunun yanında İstanbul Erkek Lisesi'nin bitmiş olması, çeşitli kolejlerin proje çalışmalarına başlamış olması mahalleyi adeta bir eğitim üstüne çevirecek.

Çekmeköy Belediyesi mevcut imar yoğunluğunu artırmak için yaptığı çalışma, alt yapı çalışmaları ve Büyükşehir Belediyesi'nin yapması beklenen gecekondu ıslah projesi mahalleye ilgiyi artırıyor. Doğası ve şehir merkezine yakınlığı ile göz dolduran bölgenin zemini sağlam arazilerinin olması ve fay hattına uzak olması da inşaat firmalarının ilgisini çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.