Eski Alemdağ beldesinin mahallesi, yeni Çekmeköy ilçesinin kuzeydeki otoban cepheli Nişantepe mahallesinde arazi fiyatları son birkaç ayda astronomik şekilde arttı. Mahallede bol miktarda gecekondu ve çarpık yapılaşma olmasına rağmen, arsa yatırımcıları uygun fiyata arsa bulmak için adeta emlak ofislerinde yatıyor.

 Mahalledeki fiyat artışının nedeni TOKİ ve okul projelerinin başlamış olması. Toplu Konut İdaresinin başlattığı lüks konut projesine rekor sayıda talep olması bölgeye yatırım yapacak olanları daha da cesaretlendirdi.

 Konumu itibari ile toki projesin yapıldığı arazi on numara bir yer. Hakim noktada, güney doğu cepheli, çam ormanlarının hemen yanı ve otobana direk bağlantısı ile zor bulunur bir arazi. Bu projeden yatırım için bile ev alınabilir.

 Arazi fiyat artışındaki ikinci en önemli neden ise mahallenin 4/1 ni satın alan Hüsnü Özyeğin'nin üniversite inşaatı çalışmalarına başlamış olmasıdır. Bunun yanında İstanbul Erkek Lisesi'nin bitmiş olması, çeşitli kolejlerin proje çalışmalarına başlamış olması mahalleyi adeta bir eğitim üstüne çevirecek.

 Çekmeköy Belediyesi mevcut imar yoğunluğunu artırmak için yaptığı çalışma, alt yapı çalışmaları ve Büyük Şehir Belediyesi'nin yapması beklenen gecekondu ıslah projesi mahalleye ilgiyi artırıyor. Belde döneminde yapılan imar uygulamalarında birçok mahalleli mağdur edilmiş durumda.

 Tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyerek yapılan adaletsiz parselasyon sayesinde fiyat artışını köşelerinden seyir eden eski yöneticiler, mahalledeki bu fiyat artışından maddi olarak en çok kazananlardan olacaklar...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.