İstanbul Anadolu yakasında Üçüncü köprüye bağlanan Kuzey Marmara otoyolunun ve bağlantı yollarının geçeceği güzergah belli oldu. Anadolu yakasındaki araç trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan proje, emlak fiyatlarının artmasına da neden oluyor. Özellikle otoyol çıkış noktaları ve bağlantı yollarına yakın olan bölgelerdeki arazi fiyatları önümüzdeki günlerde hızla artmaya devam edecek. Arazi yatırımcısı şimdiden bu bölgelerden alım yapmaya başladı.

Projeye göre, üçüncü çevre yolu Gebze Şekerpınar Balcık’tan başlıyor. Akfırat Tepeören ve Kurnaköy sapağına yakın bir noktadan geçen yol, Sultanbeyli’nin ormanlık alanlarından ilerliyor. Samandıra ve Alemdağ’ın mücavir alanlarından geçtikten sonra Alemdağ Ormanı’na giriyor. Beykoz İshaklı, Paşamandıra, Riva ve Poyrazköy’ün ardından da üçüncü köprüye bağlanıyor. Anadolu Yakası’ndaki son çıkış noktası;  Alemdağ  bölgesinde, Şile Otoyoluyla Çevre yolunun kesiştiği bölgede yapılacak şekilde planlanmış.

Trafiği rahatlatması için planlanan Kuzey Marmara Otoyolu, kaçınılmaz olarak İstanbul’un iki yakasında da bazı bölgeleri değerlendiriyor. Yeni yapılacak olan otoyolun çıkış noktalarına yakın olan bölgelerde en hızlı kıymetlenecek bölgelerin başında, Alemdağ,  Ömerli,  Paşaköy, Sultanbeyli, Akfırat bölgeleri geliyor.

Önemli bir bağlantıda Karadeniz otoyolu projesinin Hüseyinli köyünden Kuzey Marmara otoyoluna bağlanıyor olması. Bu yol sayesinde Karadenize gidişler kolaylaşacak, doğa harikası Şile ve Ağva bölgeleri kalkınacaktır.

Anadolu Yakası’nda Kuzey Marmara Otoyolu ile TEM arasında iki ekspres bağlantı yolu planlanmış. Ekspres bağlantı yolunun ilki, Kurtköy’ü geçtikten hemen sonra Sultanbeyli’ye yakın bir yerde yapılacak. İkinci ekspres bağlantı yolu ise Alemdağ’dan başlayıp, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde TEM’e bağlanacak. Bu yol sayesinde sürüceler şehir trafiğine takılmadan, Alemdağ’dan, Beykoz Kavacığa ve İkinci Boğaz Köprüsüne rahatlıkla ulaşabilecek.

Ancak Alemdağ kışlası içinden devam ederek, Alemdağ ana caddesi üzerinden geçecek Ümraniye istikametine gidecek olan bu yol, Alemdağ Saray Caddesini katlediyor. Yolun cadde üzerine oturması Alemdağ’ı iki parçaya bölerek, caddedeki ticari faaliyeti baltalayacak. Bu yolun caddeye ve Alemdağ’a zarar vermeyecek şekilde planlanması gerekiyor. Yetkililere duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.