22 Ocak 2018; İstanbul; Basına yansıdığı üzere Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde muayene edilen ve 18 yaş altı gebe olduğu tespit edilen ancak yetkili makamlara bildirilmeyen 115 çocuğun haklarının korunması; suç işleyen kişilerin tespit edilip cezalandırılması; mağdur çocukların ve varsa doğmuş bebeklerin koruma altına alınması için Kadın Partisi bugün Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"Çocukların Cinsel İstismarı, Reşit Olmayanla Cinsel İlişki, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Sağlık Mesleği Mensuplarının Suçu Bildirmemesi, Çocuğun Soybağını Değiştirme, Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali, Görevi Kötüye Kullanma, Suçu Bildirmeme, Suç Delillerinin Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme” suçlarından Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Başhekim Yardımcıları, 115, 18 yaş altı gebe çocuğu muayene eden tüm doktorlar ve ilgili sağlık mesleği mensupları (Hemşire, ebe, röntgen teknisyeni, laborant ve benzeri), İstanbul İl Sağlık Müdürü, İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcıları, İstanbul Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri, 18 yaş altı çocuklar ile ilişkiye giren şahıslar, 18 yaş altı hamile çocukların anne, baba, veli ya da vasileri sorumlu tutan Kadın Partisi adına Avukat Vildan Yirmibeşoğlu “Çocuk haklarının gelişmesi aslında sadece "çocukların" değil, bu ülkede yaşayan herkesin hayatını değiştirecek ve geliştirecektir. Daha zengin, daha özgür, daha adil bir Türkiye hayalini gerçekleştirmenin, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın haklarına verilen önemle doğru orantılı olduğu bilinen bir gerçek iken; ne yazık ki Türkiye'de çocuklar eğitim olanaklarından yoksun bırakılmakta, erken yaşta evlendirilmekte, aile içi cinsel ve fiziki şiddete maruz kalmakta, çocuklarımız ucuz iş gücü olarak görülerek adeta köle gibi çalıştırılmakta, her türlü sosyal, kültürel ve eğitim hakları gasp edilmektedir. Eğer bir ülke, nüfusunun yarısından çoğunu oluşturan kitleye fırsat eşitliği sağlamıyorsa, bu kitlenin sosyal yaşama katılmaları engelleniyorsa, yaratıcılığı ve kendini ifade edebilme özgürlüğü baskı altında tutuluyorsa, o ülkenin güçlenmesi ve gelişmesi beklenemez. Dünyada çocuklara ayrımcılık uygulayan, çocukların temel haklarını ellerinden alan, hukukun yok edildiği ama gelişen, kalkınan, zenginleşen tek bir ülke dahi yoktur.” dedi.

Kadın Partisi adına açıklama yapan Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan yaptığı açıklamada “Sadece son 1-2 yıllık zaman dilimine bakıldığında, sistematik olarak Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı bir biçimde, çocuk figürü cinsellikle birlikte ortaya atılmakta, çocuklar reşit, olgun, ne yaptıklarının tamamıyla bilincindeymiş gibi kabul edilmekte, hatta bir kısım cinsel suçlarda failler değil de suçun bizatihi mağduru olan çocuklarımız kabahatliymiş gibi algı yaratılmaktadır. Dilekçemizin konusu bu olmadığı için somut olarak ayrıntılar vermiyoruz. Ancak bir kadın hareketi olarak biz Kadın Partisi yönetici ve destekçileri, bu gidişata etkili ve yetkili birilerinin dur demesinin ahlaki ve hukuki bir zorunluluk olduğunu belirterek; aşağıda detaylı bir şekilde yazdığımız taleplerimizin soruşturularak yerine getirilmesini istiyoruz. Çünkü somut olayın vahameti düşünüldüğünde; bu iş iki kişiye dava açarak göstermelik soruşturmalarla kapatılamayacak kadar ciddi boyuttadır. Bu ciddiyetin siz saygıdeğer yargı mensuplarının da birer ebeveyn olarak farkında olduğunuza inanmak istiyoruz. Hepimizin çocukları var ya da gelecekte olacaktır. Çocuklarımız yine bu toplumda ve eğer araştırılmazsa söz konusu suçları işleyen kişilerle aynı yerde yaşayacaklardır. Bu kişilerle aynı otobüse binecekler, aynı marketten alışveriş yapacaklar, aynı caddelerde yürüyecekler, belki bu kişilerin varsa dükkanlarından alışveriş yapacaklar, şoför iseler arabalarına binecekler, öğretmen iseler ders alacaklar, doktor iseler muayene olacaklardır. Dolayısıyla, en azından bu dosya da eksik bir araştırma yapılmasının maliyetinin bu toplumda kimin çocuğunun başına patlayacağı belli değildir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.