Sık sık başarısızlıktan bahseder dururuz. İnsanımız hayatı boyunca başarılı olmak ister. Başarısızlığa hiç tahammülü yoktur. Peki başarılı olmanın sırrı nedir? Ve de başarılı olmanın sırrı var mıdır? Başarının sırrı vardır. Hem de herkesin kolaylıkla görebileceği bir sırrı vardır.

Başarı, hangi alanda olursa olsun kim tarafından istenirse istensin birbirini izleyen bir dizi düşünsel-duygusal-sosyal yoğunlaşma bölümlerinden oluşan bir zincirdir adeta... Hiç unutmayalım ki bir zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır. İnsanları başarıya götürecek unsurlardan biri, güçlü bir istekle hedefimize yönelmek.

İkincisi, hedefe ulaşmak için gerekli donanımı kullanmak. Üçüncüsü, kazandığımız donanımı gereken zaman ve yerde en üst etkinlikte kullanmak. Dördüncüsü, ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı görerek kavramak. Beşincisi de zamanında ve yerinde gerekli düzeltme ve eklemeleri yapabilmek. Bir insan düşündüğü, inandığı ve güvenle beklediği şeye mutlaka ulaşır. İnanmadığı hiçbir şey imkansız değildir. Hiçbir zaman amaçlarınıza sınır koymayın. İnsanın kendini küçümseme eğilimi vardır. İnsan, olabileceğinin ötesini amaçlamalıdır. Çalışmadan inanmak işe yaramaz. İnanç çalışmakla kusursuzlaşır. Düşüncelerinizi kendinize saklayın. Gerekeni yapın ve bekleyin. Kimseye bir şey söylemeyin... Alacağınız tepkilerle bir o yana bir bu yana savrulmayın. Eğer inancın başarımıza katkı sağlamasını istiyorsak, bir işi yapmadan önce sanki o iş gerçekleşmiş gibi inanmalıyız. Yani başarı gelmeden önce inanmak gerekir. Başardıktan sonra inanmak doğal bir süreçtir; çünkü önünüzde somut bir durum vardır. Bu tür inanmanın sonuç açısından bize herhangi bir katkısı yoktur. Önemli olan sonuç ortaya çıkmadan önce inanmaktır. Başaranlar hep sonuç gerçekleşmeden önce, o sonucu kendi inanç dünyalarında yaşamışlardır. Yani başarıyı önce zihinlerinde kazanmışlardır. Hiçbir zaman hedeften ayrılmayın. Dikkatinizi amacınız üzerinde yoğunlaştırırsanız bilinçaltınız ayrıntıları halleder. Hayalinizi zihinsel olarak bitirin ve gerekeni tamamlayarak bekleyin. Eğer bir şeye inanıyorsanız istediğinize mutlaka sahip olursunuz...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.