Mayıs ayının ardından…

Bu yıl Mayıs ayının her sayfasında garip bir karanlık var. Kara sayfaların bolca bulunduğu bir ay oldu. Bahar ayı neler oldu sana? Ne yaptın?

Söyleyeceklerimiz var sana…

1 Mayıs sabahı 30 bin polisle açtın gözünü, kuş uçurtmadın Taksim’de. İşçinin, emekçinin güzel günlere inananların bayramında. Uluslararası birlik mücadele ve dayanışma Günü. İşçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs.

Azıcık insanlık yeter. Üreten arıların bayramı kutlu olsun! kutlu olsun! diyeceğimiz bahar şenliği ve İşçi Bayramı olmasını diliyoruz. Her 1 Mayıs…

Hıdrellez, Ahırkapı’dan geçti darbukası ve ateşiyle… Doğasal döngüler içinde baharın gelişine sevinç duyulan gün.  Balkona ya da evin bahçesine dileğimizin resmini çizdiğimiz gece… Dünyanın yaratılışı, bahar ve ateşin arasında bir bağ kurulduğu gün. 

6 Mayıs Güneşi içenlerin türküsünün söylendiği gündür. Akın var, güneşe akın! Güneşi zaaaaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın!

Halkın özgürlüğü ve mutluluğu, eşitsizliği ortadan kaldırmak için mücadele etmiş, insanların eşit olduğunu anlatabilmek için canlarından olan canlar… İdealleri uğruna gençliğini feda etmiş üç fidanın, dinlerken acı bir tat, gizli bir gurur ve ölümsüz türküleri. Mezarları başında anılan üç fidanı anma günü

Deniz kadar engin, Deniz kadar güzel… Hiç bitmeyen değerler yeni doğuşlarla bulacak anlamını.

Somada 301 şehit, kaza değil katliam

Kömür karası olan yüzleri toplumun akıydı. Emeğin ve ekmeğin kavgasını veren insanlar.

Ve her bir acı olay sonrası tedbirsizliklerin ve güvenlik önlemlerinin sorgulandığı, ilk sorumluların, denetim mekanizmasının olayları kapatmaya ört bas etmeye çalışacakları başka acı olaylara kadar konunun kapanmaması dileğimizle sana sesleniyoruz.

Sevgili Mayıs;

Soma faciası nedeniyle kutlanamayan,

Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ettiği 19 Mayıs.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Samsundan doğan güneş bu topraklardan hiç eksilmesin. Üretken, akıldan yana olan geçlere emanet edilen geleceğimizin günü kutlu olsun.

Deprem dokundu geçti. Salladı bizi. 6.5 büyüklüğünde, 7 şiddetinde ve derinliğinin 11.21 km altından. 24 Mayıs Cumartesi günü, gençlik ayı, bahar ayı, hayatın bahar ayında

Anneler günü; annesini tanımayan, annesini doğduğu gün kaybeden, anne sevgisine hasret çocuklarla annesini koklayan, özlemle, dualarla, annelerin gözyaşlarının sel olup aktığı bir gün oldu.

31 Mayıs Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü,  yine 25 bin polis elleri coplu, 50 toma,  havada helikopterler vızır vızır

Her 31 Mayıs’ta. Gezi ruhunda, Gezi Parkında

Türkan Seylan’ı da bir mayıs ayı kaybettik.  Yıllardır yenilmediği kanserin en son karaciğerine sıçradığını öğrendiğinde  ”Ölüm aklıma bile gelmiyor, yapacak çok işim var .” diyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu büyük insan, alçakgönüllü, çağdaş insan dualarımızda ve ışığımızdasın.

Kör kurşunlara hedef olan canlara da Uğurlar (!) olsun.

İstanbul’un fethi 29 Mayıs. Kristof Kolomb’un Amerika’ya ayak basmadan 39 yıl önce gerçekleşen olay.

Bahar bayramı, kiraz mevsimi. Her sayfasında garip bir karanlığın çöktüğü takvim

Benim Penceremden Mayıs ayı;

Biricik kızımın ölüm yıldönümü ile biricik oğlumun doğum gününü buluşturan Mayıs. Hüznü, sevinci sarmaş dolaş yaşatıyorsun bana.

Başka pencerelerden manzaraların sığmadığı bu sayfada kim bilir dünya nelerin etrafında döndü hızlıca. Gerilim, şiddet, kazalar, ayrılıklar, ulaşmadıklarımız…

Gül ayı, sevgi ayı, nasıl taşıdın bu kadar ağır yükü

 Haziran ağladı ardından haberin var mı?

Bize kalan anmalar anmalar

Bahar şenliklerinin gölgede kalmadığı bir mayıs ayı dileklerimle

Gidişin olsun, gelişin daha da muhteşem olsun!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72