Son zamanlarda ?ayakçı' diye tabir ettiğimiz ?korsan emlakçı' sayısında bir hayli artış olduğu gözlemleniyor. Bir çok mahallenin muhtarı, makamını kullanarak emlak komisyonculuğu yapıyor. Bunlardan en barizi 2/B'nin fazla olduğu mahallelerde yaşanıyor.

Muhtarlıklarda 2/B arazi ve villa pazarlamak suretiyle emlak komisyonculuğu yapan emek hırsızı muhtarlarla mücadele etmek, her emlakçı ve devletin görevidir. Çünkü emek hırsızının yaptığı her satış, devletin ve yasal çalışan emlak komisyoncusunun cebinden uçan para ve itibardır.

Meslektaşlarımız kira, vergi, personel vs. gibi bir çok giderle mücadele ederek mesleğini icra ediyor ve ülke ekonomisine de katkıda bulunuyor. Emlak komisyonculuğu ile alakalı hiçbir vergi kaydı ve pazarlama ofisi olmadığı halde, muhtarlığı kullanan bu tür kişiler, kayıt dışı vergisiz haksız kazanç elde etmenin yanında, mesleğimiz mensuplarını mağdur etmekte ve mesleği ayaklar altına almaktadırlar.

Birçok muhtar, emek hırsızlığını uzun süredir yapmaya devam ettiği halde maliye kanun üstüne gitmiyor. Burada ilçelerin ve muhtarlarında mülkü amiri olan kaymakamlara büyük görevler düşüyor. Emek hırsızlığına devam eden muhtarları tespit etmeli ve yasal işlem başlatmalıdırlar.

Yasalarda muhtarlar aynı zamanda mahallenin alım satım işlerini de yaparlar diye bir madde varsa buyursun yapsınlar!!!

Muhtarlık makamında veya kahve köşelerinde makamını kullanarak alım satımlara aracılık eden muhtarları, ilçelerindeki mülkü amire ve maliyeye dilekçe ile bildirmek her emlak müşavirinin görevidir.

Muhtarlık ideal için, topluma faydalı olabilmek adına yapılması gereken kutsal bir iştir. Muhtarlığı; tanınmak, para ve itibar kazanmak veya basamak olarak kullanmak için yapmak, bu millete yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.

Yıllardır mesleği icra eden birisi olarak, ofis açmak isteyen, yasal çerçevede mesleğe adım atmak isteyen herkese yardım etmeye hazırız. Emek hırsızlarının ve korsanların ise karşısında durmaya devam edeceğiz.

Not: Bir memlekette namuslu insanlar en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72