Hayal, gerçek oldu ve üçüncü boğaz köprüsünün proje çalışması bitti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara otoyolu projesini açıkladı. Kuzeye doğru hızla büyüyen İstanbul'da köprü ve bağlantı yolları ile trafikte büyük rahatlamalar olacak. Gayrimenkul fiyatları da artacak.

 Köprünün çevre yolu bölümü Anadolu yakasında ve Avrupa yakasında olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Avrupa yakasında Kınalı Odayeri, Asya yakasında Paşaköy Akyazı, köprü ile birlikte yapılacak. Toplam 260 km anayol ve buna bağlı bağlantı yollarından oluşacak.

 Anadolu yakasında Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinin birleştiği noktada otoban gişelerinin yapılacak olması bu bölgelere var olan ilgiyi daha da artıracak. Bu durum bölgeye ilgi duyan arazi yatırımcını da harekete geçirdi. İki ilçenin kesişme noktası olan Paşaköy ve Nişantepe bölgelerinin imar planlarının bitmiş olması yatırımcıyı bu bölgelere çekmeye başladı.

 Köprünün bağlantı yolu ile Çekmeköy ve Sancaktepe'den sanayi bölgelerine ulaşım kolaylaşacak. Organize sanayi bölgelerinin İstanbul'un dışında Gebze, Dilovası gibi bölgelerde konuşlanması, bu bölgelere yakın mesken amaçlı kullanılacak bölgelerin değerini artırıyor.

 Bu durum cazibe merkezi haline gelen Alemdağ, Reşadiye, Paşaköy, Nişantepe ve Ömerli gibi doğa harikası yerleşim yerlerinin yıldızını daha da parlatacak.

 Anadoludan gelen araçlar ise otoyoldan çıkıp Çekmeköy, Sancaktepe'ye ulaşabilecek. Karadeniz otobanının da bitimi ile birlikte Şile - Ağva'dan üçüncü köprüye rahatlıkla ulaşılabilecek. Tüm engellemelere rağmen yapılacak olan 3. Köprü Yolu ve Kuzey Marmara Otoyolu hayırlı olsun?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.