Kategoriler

Uyanık özel hastanelere ARTIK DUUR

Acil, kanser, yoğun bakım gibi hizmetlerden yasak olmasına rağmen ek ücret alan özel hastanelere, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ‘dur' dedi.

Acil, kanser, yoğun bakım gibi hizmetlerden yasak olmasına rağmen ek ücret alan özel hastanelere, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ‘dur' dedi. 80 hastaneye 15 milyon lira para cezası uygulandı.

Acil, kanser, yoğun bakım gibi hizmetlerden yasak olmasına rağmen ek ücret alan özel hastanelere, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ‘dur' dedi. Yapılan denetimlerde 21 hastaneye uyarı cezası verildi, 80 hastaneye 15 milyon liranın üzerinde idari para cezası uygulandı. Ceza yiyen özel hastanelerin büyük oranda Ümraniye ve Kadıköy bölgesinden olduğu yönünde bilgiler geliyor.

 Özel ve vakıf hastanelerinin alabilecekleri farkların Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiğini söyleyen SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl, “Hastaneler ‘Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin en fazla yüzde 70'ine kadar ilave ücret alabilir. Özel hastaneler ile yapılan sözleşmede; belirlenen orandan daha fazla ilave ücret alınması yasak olup alınması halinde cezai hükümler bulunmaktadır” dedi.

 Kendisinden haksız yere fark ücreti talep edilen vatandaşların dilekçeyle SGK'ya başvurmasını isteyen Çağıl, vatandaştan haksız yere para alanlara dönük denetim ve incelemelerin süreceğini belirtti. Kurum tarafından belirlenen sağlık hizmetlerinden herhangi bir ilave ücret alınamayacağına dikkat çeken Hasan Çağıl, Sağlık Uygulama Tebliği'nde fark ücreti ödenmeyecek tedavilerin sıralandığını söyledi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı