Kategoriler

Tuzla'da kentsel dönüşüm başladı

Rehabilitasyon projesinde binaların yıkımı davul-zurna eşliğinde yapıldı.

Tuzla Belediyesi'nin kent içi trafik sorununu çözmek için hazırladığı İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesinde binaların yıkımı davul-zurna eşliğinde yapıldı. Şölen havasında başlayan yıkım töreninde bina sahipleri davul zurna eşliğinde halay çekti. Halay'a Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da eşlik etti.

Binaların hak sahipleriyle yapılan anlaşma sonucu, yıkılan 8 binanın yerine 13 katlı modern bir yapı inşa edilecek. Proje tamamlandığında İçmeler kavşağında yoğunlaşan trafik sorununun çözüleceği gibi bölge, plansızlıktan kurtulup modern bir görüntüye sahip olacak.

Tuzla'da kentsel dönüşüm projesi, imar hakları artırılan ve projesi belediye meclisinden geçen İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesiyle başladı. İlk etapta, projenin uygulanacağı yerdeki hak sahipleriyle tek tek görüşen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hazırladıkları projeyi, hak sahiplerinin projedeki kazanımlarını ayrıntılarıyla anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın projeye büyük destek verdiğini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın Fikirtepe'de başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi, bizim bu projemize ilham kaynağı oldu. Projenin hayata geçmesinde kendisinden büyük destek aldık” dedi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlenen İçmeler Kavşak Rehabilite projesi; kamulaştırma yapılmadan, imar planı ile trafik sorununu çözüme kavuşturan örnek bir proje. Yapılan anlaşma çerçevesinde, 2400 metrekare alanda bulunan imarsız 8 bina yıkılarak yerine 1560 metrekarelik 13 katlı modern bir bina yapılacak. Açığa çıkan yerler ise yola dahil edilerek trafik sorunu ortadan kaldırılacak.

İçmeler Kavşak Rehabilite projesinin tamamlanmasıyla Tuzla'nın büyük bir prestij kazanacağını belirten Başkan Yazıcı, “Proje sonuçlandığında, Tuzla'da çok az rastladığımız trafik yoğunluğu da ortadan kalkmış olacak. Yıkılan sekiz binanın yerine yapılacak bina ise İçmeler bölgesinin yenilenmesi adına örnek bir yapı olacak. Bu proje, sadece Tuzla'ya değil İstanbul'un modern şehircilik anlayışına katkı sağlayacak” diye konuştu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
61 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
54 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1053 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
148 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
130 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
371 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
134 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
444 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
165 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
267 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı