Kategoriler

Tatlı Su herkese örnek oldu

Ümraniye Tatlı Su mahalle muhtarlığı Somali'deki insanlık dramı için yardım

Ümraniye Tatlı Su mahalle muhtarlığı Somali'deki insanlık dramı için yardım kampanyası başlattı. Mahalleli bu anlamlı kampanyaya büyük destek verdi.

Tatlı Su mahalle muhtarı Cezmi Temur anlamlı bir kampanyanın öncüsü oldu. Somali'deki insanlık dramına kayıtsız kalamayan Temur, mahalle muhtarlığı olarak yardım kampanyası başlattı. Kaymakamlıktan 7 aylık resmi süre alan Muhtar Temur'un bu kampanyası, mahalle halkı tarafından takdirle karşılanıp destek gördü.

"Vicdanen rahatsız olduk"

Muhtar Cezmi Temur, kampanya fikrini anlatırken, "Oradaki açlığı görüp insan olarak etkilenmemek mümkün değildi. Özellikle binlerce çocuğun sadece açlıktan ölmesi vicdanen bizi rahatsız etti. Biz de ne yapabiliriz? diye düşünürken ortaya böyle bir fikir çıktı. Tatlı Su mahalle muhtarlığı olarak kaymakamlıktan 7 aylık bir izin aldık. Resmi makbuz karşılığında bölge halkımızla el ele vererek bu kampanyanın amacına ulaşmasına çalışacağız" dedi.

Kampanya destek gördü

Kampanyanın büyük destek gördüğünü söyleyen Temur, "Başlattığımız bu yardım kampanyası olumlu tepkilerle aldı. Mahalleli bu kampanyayı sahiplendi. Özellikle sitelerde oturan vatandaşlarımız beklediğimizin de ötesinde bizlere destek oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Bunun dışında muhtar arkadaşlarımdan destek gördüm. Beni arayıp tebrik etmeleri motivasyonumuzu artırdı. 2860 sayılı yardım toplama kanunu ile başlattığımız bu kampanyayı 26.03.2012'de  sonlandıracağız. Ve toplanan parayı Başbakanlığın Somali için açmış olduğu hesaba yatıracağız. Hedefimiz 50 bin TL. İnşallah bu paraya ulaşacağız" dedi.

"Daha geniş kitlelere ulaşacağız"

Hedeflerinin daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunu söyleyen Cezmi Temur, "Biz bu kampanyayı Somali'deki yaraları bir nebze de olsa sarmak için başlattık. Yarın ülkemizdeki başka bir yer için ihtiyaç duyulursa biz Tatlı Su mahalle muhtarlığı olarak her zaman yardıma hazırız. Bu konuda bize destek olan kaymakamlığımıza ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür ediyorum. Kampanyamızı önümüzdeki günlerde daha geniş kitlelere de yaymaya çalışacağız. Ümraniye ve Dudullu Meydanı'nda stant açarak vatandaşlarımızla beraber yardımın daha büyük miktarlara ulaşması için çalışacağız" dedi.

Haber: Gürhan Demirtaş


""

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
144 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı