Kategoriler

Sokak hayvanları aç kalmayacak

Kartal'da uygulamaya konulan geri dönüşüm kutuları, bir yandan atık...

Kartal’da uygulamaya konulan geri dönüşüm kutuları, bir yandan atık malzemeleri yeniden doğaya kazandırırken, diğer yandan sokak hayvanlarının yeme içime ihtiyacını gideriyor.

Kartal Belediyesi, akıllı geri dönüşüm kutusu ile hem çevreci, hem de sokak hayvanlarına mama ve su veren geri dönüşüm kutularını Kartal’da uygulamaya koydu. Kartal Belediyesi çevre dostu akıllı geri dönüşüm kutusu uygulamasını ilk kez Uğur mumcu Mahallesi Muhtarlığı’nın önüne konuşlandırarak başlattı.
Kartal Belediyesi tarafından uygulamaya konan proje ile atıklar geri dönüşüm kutusuna atılarak, sokak hayvanlarına mama ve su verilmesi sağlanacak. Böylelikle hem doğada bin yılda çözünebilen pet şişeler atıklar geri dönüşüme kazandırılacak, hem de sokak hayvanlarının ihtiyaçları karşılanacak.
Kartal’da çevreye yönelik projeleri destekleyen ve sokak hayvanlarına karşı gösterdiği hassasiyeti dile getiren ve ilçede hayvan barınağı projesi için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapılan bu uygulamanın örnek teşkil edeceğini belirtti.
Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan proje doğrultusunda hem çevreye duyarlılık kazandırılacak, hem de yaz ayının gelmesiyle birlikte sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına yönelik beklentileri çözüme kavuşmuş olacak.
Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars konuyla ilgili olarak, “Burada amacımız sokak hayvanlarının beslenmesini sağlamak ve çevreye zarar veren ama geri dönüşümü mümkün olan atıkları değerlendirmek. Yaz aylarının gelmesiyle hepimizin elinde, vücudumuzun olmazsa olmazı olan su ihtiyacımızı karşılamak üzere pet şişeler olacak. Bazen tamamı bitirilemeyen, içinde az miktarda su kalan pet şişenin çöpe atılması, atıkların suyla hem kokmasına sebep oluyor, hem de milyonlarca pet şişe doğaya büyük bir zarar veriyor. Bu noktada bizim hedefimiz öncelikle bu kötü kokuyu engellemek ve doğada ancak bin yılda kaybolabilen pet şişeleri geri dönüşüme kazandırmak” diye konuştu.

Sistem nasıl çalışıyor?
Akıllı geri dönüşüm kutularına atılan pet şişeyi algılayan sistem, makinenin aşağıda bulunan bölümüne mama veriyor. Şişelerin içinde kalan sular ise makineye dökülerek hayvanların su içeceği hazneye aktarılıyor.
Makinenin su ve mama aksamı paslanmaz çelikten yapılmış olup yanında bulunan fırça ile gönüllüler periyodik zamanlarda servis tabaklarının temizliğini yapabiliyor. Makine tamamen doğa dostu olup güneş enerjisi ile çalışıyor. Sistem, 1700 pet şişe kapasiteli ve her defasında 10 kilo mama alabiliyor.
Türkiye’de yıllık kişi başı geri dönüşüm tüketimi 65 kilo olup, kullanılan plastiğin geri dönüşümü sadece yüzde 12 ve bir plastik, doğada bin yılda kayboluyor.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı