Kategoriler

Mevlana Haftası Kutlandı

Büyük Türk mutasavvıfı ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi'yi Anma Haftası çerçevesinde Sancaktepe Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Mevlana Haftası Kutlandı

 

Büyük Türk mutasavvıfı ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi'yi Anma Haftası çerçevesinde Sancaktepe Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

""

 Samandıra Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa, Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir selamlama konuşması yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Bugün burada hayatını 'hamdım, piştim, yandım' diye özetleyen büyük İslam mütefekkiri Hz. Mevlana'yı anmak ve anlamak için toplanmış bulunuyoruz. Hz. Mevlana kendisinden asırlar sonra bile dünya insanlarının duygu ve düşünce ikliminde ufuklar açılmasına vesile olan bir hazinedir.”  dedi. Başkan, tüm dünyanın tanıdığı büyük şahsiyetleri yetiştiren bu topraklarda bizlere düşen görevin onların manevi mirasına sahip çıkmak olduğunu belirti.

 

15 Aralık Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İskender Pala ve Doç Dr. Emin Işık büyük düşünürün tefekkür ve ahlaki yönünü dile getirerek Mevlana'nın tasavvuf edebiyatının zirvesinde olduğunu belirti. Her iki konuşmacı da Mevlana'nın Mesnevi ve Divan-ı Kebir'inden okuduğu beyitlerle Mevlana'yı gönül insanı yapan özelliğin manevi aşkın zirvesinde olmasının altını çizdi. Mevlana'nın yaşadığı dönemin Anadolu insanının tarihte zaman zaman çektiğe sıkıntılı dönemlerden biri olduğunu belirten konuşmacılar, “Mevlana insanların napacıklarını şaşırdığı bir dönemde “gel” diyerek insanları Allah sevgisine çağırdığını” belirtti.

""
 

Mevlevi ayinlerinde Mevleviler'in kendinden geçerek ve sadece ilahi aşkı düşünerek dönmesinden oluşan Sema gösterisi ile Türk Tasavvuf Müziği Konseri katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

 

Konuşmacılara çiçek takdimini ise Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptı. Samandıra Kültür Merkezi'nde yapılan programın fuaye alnında Mevlana konulu bir de sergi açıldı.

 

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı