Kategoriler

Kartal Zabıtası öğrencilerle elele

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi'ne...

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, okul giriş çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlayacak uygulamalara başladı.

Kartal'ın işlek caddeleri üzerinde bulunan 21 okulu tespit ederek, okul önlerinde yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için çalışma programına hız kazandırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde başlattıkları güvenli yol geçişleriyle öğrencilerin sorunsuz evlerine ve okullarına ulaşmasını sağlıyor.  Okul önlerindeki trafiği düzenleyen zabıta ekipleri, öğrencilerin ellerinden tutarak güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı olurken; okul önlerindeki servis kargaşasına da müdahale edebiliyor.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2011-2012 eğitim öğretim yılının sonuna kadar öğrencilere dönük uygulamalarına devam edecek. Zabıta ekiplerinin eğitim-öğretim alanına ilişkin projeleri arasında olan danışma noktaları da zabıta, öğrenci iletişimini kuvvetlendiriyor. Kartal Zabıtası, merkezi sınavlarda öğrencilerin okul adreslerini bulmalarına yardımcı olan Danışma Noktalarıyla yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin yanında olmayı sürdürecek.

Kartal Belediyesi ilçede bulunan tüm ilköğretim ve liselerin kantinlerini okulların açıldığı günden itibaren denetlemeye başladı. Denetimler Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden uzman personeller tarafından gerçekleştiriliyor.

Denetimlerde, okul kantinlerinde satılması yasaklanan hızlı tüketim gıdalarının, gazlı içecek satışının kontrolleri yapıldı. Yangın tüplerinden, ilaçlama tutanaklarına, çalışma izin ruhsatlarından, ambalaj atıklarının nasıl toplandığına kadar birçok uygulama denetlenerek; kurallara uygun olmayan durumlara ilişkin tutanak tutuldu. Zabıta Müdürü Atilla İlgün, yeni eğitim ve öğretim yılında çocukların rahat ve huzurlu olarak okullarına gidebilmeleri için çalışmalarını sürdüreceklerini, her zaman Kartal Zabıtası olarak öğrencilerin her konuda yanlarında olacaklarını söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
57 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
52 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1039 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
145 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
125 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
369 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
133 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
439 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı