Kategoriler

İnandık ve başardık

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği Kadıköy Şubesi 1. yaşını kutladı…

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği Kadıköy Şubesi 1. yaşını kutladı…

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği; tamamen gönüllülük esasına dayalı, kadın, çocuk ve gençlere yönelik faaliyet gösteren sosyal sorumluluk projesi olarak her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Özellikle varoşlar diye tabir edilen Anadolu'nun dört bir yanından gelmiş hayatın bir çok alanında sosyoekonomik imkansızlıklar yaşayan kadın ve çocuklara yönelik temel amacı eğitim olmakla beraber kadın ve çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak bu alandaki eksikleri gidermek için kurulan dernek yeni şubeleriyle hizmetlerine aralıksız devam ediyor.

Derneğin Kadıköy Şubesi'nin 1. yaş günü; TOKHADER Genel Başkanı Hüsniye Kaya, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Sanatçılar Talat Bulut, Ömür Göksel, Umut Treni Derneği Başkanı Burhanettin Yılmaz, Şube Başkanı Arzu Gül, yöneticiler, gönüllü kadınlar ve dernekte eğitim gören kursiyerlerin katılımlarıyla düzenlenen kokteylle gerçekleştirildi.

""

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Arzu Gül, “Amacımız kadınlarımızı ve gençlerimizi sosyal ve ekonomik alanda her açıdan destekleyerek topluma kazandırmak ve bu amaçla projeler üretmektir” diyen Gül, bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları ve sonuçlarını anlattı. Çalışmaları esnasında destek ve yardım aldıkları kurum, kuruluş ve şahıslara da teşekkür eden başkan Gül; sözlerini, “Bir yıl gibi kısa bir sürede yaptığımız çalışmalarla ‘birlikten kuvvet doğar' sözünü en güzel şekilde gösterdik. İnandık ve başardık. Ama yetmez diyoruz. Ben ve arkadaşlarım bir yıl içinde aldığımız çok olumlu sonuçların teşvikiyle hiç durmadan faaliyetlerimize devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

""

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yaptığı kısa konuşmasında kadınların önsezilerinin ne kadar güçlü olduğunu ve kadınların isteyip de başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını vurgularken, dernek tarafından yürütülen faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan, ayrıca Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve eğitim sistemini de değerlendirerek, “Bu şartlar altında bizler bu ülkenin sigortasıyız” dedi.

TOKHADER Genel Başkanı ve aynı zamanda Aşkale Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Kaya da yaptığı kısa konuşmada, kadın dayanışmasının önemini, birlikte çalıştığı yol arkadaşlarıyla duyduğu gururu dile getirdi.

""

Konuşmaların ardından Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve sanatçılarla birlikte pasta kesen Genel Başkan Hüsniye Kaya ve Şube Başkanı Arzu Gül'ün mutluluğu gözlerden kaçmadı. Kokteyl ikramlar ve keyifli sohbetlerle devam etti. Haber-Foto: Güldür Bilgili

""

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı