Kategoriler

Fırınlara Ramazan denetimi

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kartal'daki...

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kartal’daki fırınlarda denetim yapıldı. Fırınlardaki hijyen ve ekmeklerin gramajını denetleyen ekipler, eksikleri olan fırınlar hakkında tutanak tuttu. 

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla dün et ve et ürünlerine yönelik denetim yapılmıştı. Ekipler bu kez ekmek ve unlu mamullere yönelik denetim yaptı. Ramazan Ayı dolayısıyla denetimlerini artıran ekipler, Kartal’da bulunan fırın ve unlu mamuller adı altında faaliyet gösteren iş yerlerini denetledi. Karşılaştıkları eksiklerle ilgili iş yeri sahiplerini uyaran ekipler, gerekli önlemlerin alınması için uyarıda bulundu. Hijyen konusuna özellikle dikkat eden ekipler, eksiklerle ilgili tutanak tutarak, fırınlara süre verdi. Denetimlerde hem hijyen, hem çalışma ruhsatı hem de ekmek gramajına yönelik inceleme yapıldı.

""


İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, kaliteli ve hijyenik gıda tüketilmesini hedeflediklerini, bunun için de denetimleri yoğunlaştırdıklarını belirtti.
Bazı işyerlerinde unların sağlıklı bir şekilde istiflenmediği, havalandırmasının zayıf olduğunu ve oda sıcaklık derecesinin istenilen seviyede olmadığını tespit etti. İş yerlerindeki tuvalet ve soyunma odaları kontrol edildi. Hamur mayalarının buzdolabında saklanması gerektiği belirtildi. Ekmek hamurlarının konulduğu tahtaların hijyenik olup olmadığı, hamur makinelerinin temizliği kontrol edildi. İş yerini genel temizliğine de bakılarak, birçok konuda denetim yaptı. Denetimlerde, bazı iş yerlerine hijyen kurallarına uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutularak eksiklerini gidermesi için iş yeri sahiplerine süre verildi. Verilen süre içerisinde eksiklerini gidermeyen iş yerlerine de cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.
Denetimlerin Ramazan Ayı boyunca devam edeceği öğrenildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı