Kategoriler

Engelsiz Kartal'da ‘hizmete erişim'

Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ‘Herkes...

Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen ‘Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Toplantıları'na 28. ilçe belediyesi olarak katıldı. Toplantılar, İstanbul'un herkes için erişilebilir olmasına yönelik öneri ve görüşlerin paylaşıldığı gündemlerle her ay düzenleniyor.

Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü katılımıyla hazırlanan sunum, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Engelliler Koordinasyon Birimi'nden Özgür Uğur, Ayhan Alkan ve Arzu Demir tarafından gerçekleştirildi.

Sunum, öncelikle Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş'ın Kartal ilçesinin tarihi, coğrafi, sosyolojik, demografik yapısını analiz etmesiyle başladı. Engelliler Koordinasyon Birimi'nden Özgür Uğur, Kartal'daki engellilerin sosyal profili, engellilik olgusunun tanımı, engel türleri, engelin oluşum zamanı, engellilerin sosyoekonomik koşullarını kapsayan sunumuyla Kartal Belediyesi'nin hayata geçirdiği engellilere dönük projelerden söz etti.

Uğur, ‘Kartal'a Engel Yok' anlayışını ilçede hayata geçirdikleri birçok projeye yansıttıklarını, engellilerin sosyoekonomik koşullarını belirlemelerini sağlayan ‘Engelsiz Kartal İçin Evinizdeyiz' projesinin ilçedeki olumlu yansımalarından söz etti. ‘Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Toplantıları'nda Kartal Belediyesi, erişilebilirliğin önündeki engellere, çözüm önerilerine, hayata geçirilen ve planlanan projelere sunumlarında yer verdi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı