Kategoriler

Dünya Bilecikliler Günü Kartal'da kutlandı

Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliği

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliğiyle Dünya Bilecikliler Günü, Bileciklilerin ve Kartallıların coşkulu katılımı ile kutlandı.

Kutlama günü Bileciklilerin Ankara Caddesi'nden Kartal Meydanı'na yaptıkları yürüyüş ve Bilecik yöresine ait halk oyunları ile başladı. Etkinliklere İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, Hamza Çebi, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik eski Milletvekili Yaşar Tüzün, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kartal Belediyesi'nin Kardeş Belediyesi olan Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve çok sayıda Kartallı katıldı.

Kartal Meydanı'nda kurulan sahnede İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı İbrahim Yılmam açılış konuşması yaptı. Konuşmasına başta hemşerileri olmak üzere tüm emekçilerin, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve kalkınması için çaba ve emek verenlerin Dünya Bilecikliler Günü'nü kutlayarak devam eden Yılmam, “Bizleri yalnız bırakmayan Bilecik Belediye başkanı Selim Yağcı'ya ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz' e kendisini buradan Bilecikli ilan etmek istiyorum, hepinizin huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı İbrahim Yılmam'ın konuşmasının ardından pop müzik sanatçısı İlkay Sipahi sahneye çıktı. İlkay Sipahi yaklaşık bir saat süren canlı performansı ile kutlamaya gelen vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattı.

Dünya Bilecikliler Günü'nde Bileciklileri yalnız bırakmayan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada; “Ben kendimi Bilecikli görüyorum, ben kendimi Anadolulu görüyorum, ben kendimi Kartallı görüyorum, bugün 11.11.2011; bugün Bilecikliyim diyebilirsiniz ama yarın herkesin Kartallıyım demesini istiyorum” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı' ya altında 11.11.11 yazan fincan takımı hediye etti. 

Dünya Bilecikliler Günü kutlamalarında sahneye çıkan Mehteran Takımı'nın yaklaşık yarım saat kadar verdiği konser vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Ünlü sanatçı Sümer Ezgü birbirinden güzel türküleriyle meydana gelen vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Konser esnasında Bilecik yöresinden halk oyunları izleyicileri büyüledi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
50 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1037 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
145 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
367 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı