Kategoriler

Çevreciler Beykoz Belediyesi Önünde Eylem Yaptı

Yaşam savunucuları, tarihi Beykoz Çayırı'nın ranta açılmasına karşı topladıkları imzaları Beykoz Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak teslim etti

“Beykoz Çayırı çayır kalacak!”

İstanbul’da Beykoz Çevre Dayanışması ve Beykoz Kent Dayanışması gönüllüleri tarihi Beykoz Çayırı’na yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi’ne karşı topladıkları imzaları Beykoz Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından teslim etti. Yaşam savunucuları, “Ormanların, çayırın, yaşam alanlarımızın talan edilmesine izin vermeyeceğiz!” dedi.

Belediye önünde bir araya gelen yaşam savunucuları, “Beykoz Çayırı, çayır kalacak” yazılı bir pankart açarak sık sık “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganı attı. Yaşam savunucuları, açıklamalarında bu sabah (30 Kasım) Resmi Gazete’de yayımlanan “Orman Kanununda yapılan değişikliğe göre kamu yararı ve zaruret bulunması halinde ormanlık alanlarda yapılaşmaya izin verilecek” maddesiyle uyandıklarını ifade etti. Beykoz ormanlarının katliamının bununla sınırlı kalmayacağını belirten yaşam savunucuları, buna izin vermeyeceklerini ve ormanların özel olamayacağını, “kamulaştırılsın veya koruma altına alınsın” talebiyle mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

MEŞRU DEĞİL

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bu sabah saray rejiminin ormanlara yeni bir saldırısı ile uyandık. Resmi Gazetede yayınlanan Orman Kanununda yapılan değişikliğe göre kamu yararı ve zaruret bulunması halinde ormanlık alanlarda yapılaşmaya izin verilecek. Maden işletmelerinden camiye, hava limanından atış poligonuna kadar bir çok yapıyı öngören bu kanun değişikliği meşru değildir.

“Kamu yararı diye bahsettikleri şirketlere yarardır, ranttır, talandır”

Kamu yararı diye bahsettikleri şirketlere yarardır, ranttır, talandır. Gün geçtikçe büyüyen iklim krizi tüm canların yaşamını tehdit ediyor. İnsanlar bu iklim krizinin pençesinde yaşamaya çalışıyor. Ve tabii ki iklim krizinden en çok etkilenen yine yoksullar oluyor. Bir çok canlı kapitalizmin yarattığı iklim krizi sebebiyle yaşamını yitiriyor. Dereler kuruyor, denizler müsilajla kaplanıyor, ormanlar yanıyor. Kapitalizm ve saray rejimi iklim krizini günden güne derinleştirirken aynı zamanda iklim kriziyle mücadele ediyormuş yalanlarıyla insanları kandırıyor.

Açıklamanın ardından Beykoz Çayırı için toplanılan dilekçeler Beykoz Belediyesi’ne teslim edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1034 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı