Kategoriler

Kartal’da 26 Yıl Aradan Sonra Yağlı Güreş Turnuvası

Kartal Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMDEF) organizasyonuyla Kartal sahilinde '19 Mayıs Kupası Yağlı Güreşleri' turnuvası düzenlendi.

Kartal Belediyesi, 26 yıl aradan sonra yağlı güreş turnuvasına ev sahipliği yaptı. Küçükler, Teşvik, Büyük Orta, Baş Altı Pehlivanları ve Başpehlivanların er meydanında kozlarını paylaştığı etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

“Spor; Bütün İnsanları Birleştiren Dostluğu, Kardeşliği Ve Huzuru Sağlıyor”

26 yıl sonra Kartal'da düzenlenen yağlı güreş turnuvasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Minikler kategorisinde yarışan pehlivanların ardından er meydanında büyük orta ve başaltı pehlivanları çıktı. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Kartal'a gelen başpehlivanlar, Türk Bayrağı ile çimlere çıktı. Başpehlivanların kura çekimine bizzat katılan Başkan Gökhan Yüksel, "Güreş ata sporumuz, 100. yılın coşkusu ile bu sporu hatırlamamız ayrı bir gururdur. Burada başpehlivanlar var, bu ülkenin evlatları var, spor bütün insanları birleştiren dostluğu kardeşliği ve huzuru sağlıyor. Bu anlamda siyasi görüşü ne olursa olsun, memleketi ne olursa olsun sporun birleştirme özelliği var" dedi.

Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından turnuvanın yapıldığı Kartal sahili, eşleşen sporcuların final mücadelesine sahne oldu. Büyük bir çekişmenin yaşandığı 19 Mayıs Kupası Yağlı Güreş Turnuvası Küçükler kategorisinde; Mehmet Ali Aydın, Teşvik kategorisinde; Batuhan Küçük, Büyükler Orta’da; Zafer Dama, Baş Altı kategorisinde; Özkan Yılmaz birincilik derecesini elde etti. 19 Mayıs Kupası Yağlı Güreş Turnuvası’nda finalinde; Abdullah Güngör ve İsmail Balaban karşı karşıya geldi. Kıran kırana mücadelenin yaşandığı finalde Abdullah Güngör başpehlivan olurken, İsmail Balaban da ikincilik derecesini elde etti.

Dereceye giren sporculara kupaları, Başkan Gökhan Yüksel tarafından takdim edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı