Kategoriler

CHP'li Metin Kaya'dan Van izlenimleri

Bayramı Kılıçdaroğlu ile birlikte Van'da geçiren Metin Kaya...

Bayramı CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve kurmayları ile birlikte depremin vurduğu Van'da geçiren CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya, izlenimlerini kamuoyuyla paylaştı.


Ramazan bayramını Kenya'da kurulan Dadaap kampındaki Somalili mültecilerle geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban bayramını da Van-Erciş'teki depremzedeler ile Van'ın Özalp ilçesinin İran sınırında bulunan karakolda geçirmişti. Gezisine eşi Selvi Hanım'ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Örgütü eski Genel Sekreteri Metin Kaya da katılmıştı.


CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya Van-Erciş izlenimlerini, gazetemiz Flashaber aracılığı ile kamuoyuna açıkladı. Kaya, incelemeleri esnasında; Erciş başta olmak üzere, bölgedeki yıkım ve yıkımın sebep olduğu büyük can ve mal kaybını büyük bir üzüntüyle gözlemlediklerini belirtti.

""

CHP'li belediyelerce gönderilen 80 TIR yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Metin Kaya. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden ciddi anlamda bölgeye yardım yapıldığını hatırlattı. Kaya, “Özellikle CHP'li belediyelerin Van'a bugüne kadar 80 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdiğini ve bu yardımların Van örgütümüzün özverili çalışmaları sonucunda hakkaniyetli bir biçimde depremzedelere dağıtıldığını öğrenmek bizleri gururlandırdı” dedi.

""

CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya, Kızılay tarafından kurulan çadırlarında yetersiz olduğunu ve bir bez parçasından ibaret olduğunu söyledi. Karın yağmasıyla depremzedelerin çadırlarda yaşamasının imkansız olduğunun altını çizen Kaya,“O çadırlarda yaşayan ve soğuktan titreyen insanları gördüğümde yüreğim yandı” dedi.

Kaya; “Van Erciş'te ilk olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte deprem çadırlarını dolaştık. Havanın soğuk olması ve deprem çadırları içerisinde üşüyen vatandaşları gördüğümde adeta yüreğim yıkıldı. Bez parçası olarak lanse ettiğim o incecik çadırlarda insanın bir kışı geçirmesi imkansız. O incecik, bez parçalarında çocukların yaşaması imkansız. Buna en kısa zamanda bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

""

Van depreminde büyük hasar gören Erciş ilçesinin il olması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla meclise sunulan teklife de değinen CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya, “ Erciş ilçesinde yaşanan felaketin toparlanması açısından Erçiş'in mutlaka il olması gerekiyor. Van ve Erciş'de en büyük temel sorun işsizliktir. Erciş'in il olmasıyla işsizlik sorununun büyük ölçüde çözüleceğine inanıyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'da bu konunun takipçisi olacağı yönünde Ercişlilere söz verdi” dedi.

""

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1031 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı