Kategoriler

ASKON'da konuşan Kurtulmuş'tan uyarı

Kurtulmuş işadamları ile buluşarak partisinin ekonomi politikalarını anlattı

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği'nde  işadamları ile buluşarak partisinin ekonomi politikalarını anlattı.

Türkiye'nin büyük imkânları olan bir ülke olduğunu belirten Has Parti Lideri Numan Kurtulmuş, kalkınmanın tek başına yeterli olmadığını söyleyerek yatırım yapan, üreten ve istihdam oluşturan ihracat ağırlıklı bir ekonomik sisteme ihtiyaç olduğunu söyledi. Kurtulmuş,  milli gelirin adaletli bir şekilde dağıtılmasının önemine dikkat çekti.

Mevcut ekonomi politikalarını ve Ak Parti'nin söylemlerini eleştiren Kurtulmuş, “Türkiye bugünkü istikrar yalanları ile devam ederse 2023 yılında bütçe gelirinin tamamı iç borç faizine gidecek işsizlik oranı yüzde 55'e çıkacaktır. Cari açık ise kontrol edilemez duruma gelecektir” dedi. Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'deki kalkınmanın adaletsiz bir kalkınma olduğunu ve bu durumun yapısal olarak değişerek hakça paylaşımın sağlandığı bir ekonomi modeline acilen geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bugünkü neo-liberal politikaların temelinin 24 Ocak kararları ile atıldığını söyleyen Kurtulmuş, “24 Ocak kararları Türkiye'nin küresel ekonomik sisteme entegre olması açılan bir adımdır. 28 Şubat'ta benzer sürecin tamamlanması için gerçekleştirilmiştir. İrtica yalanları işin makyaj kısmıdır. Bu darbelerden sonra hem siyasi yapı hem de ekonomik yapı değişmiştir. 2000 ve 2001 krizleri ile de bu süreç tamamlanmış ve Türkiye küresel finans kapitalizmine teslim edilmiştir” diye konuştu. 

Türkiye'ye gelen sermayenin yatırıma ve üretime gitmediğini ifade eden Kurtulmuş, “8 yılda 360 milyar dolar dış kaynak, 278 milyar dolar iç kaynak olmak üzere toplam 638 Milyar Dolar ek kaynak kullanılmıştır. Yabancı sermayenin % 80'i yatırım ve istihdam oluşturmayan alanlara yönelmiştir” dedi. “İç borç stokuyla ilgili kalıcı bir çözüm önermeyen herkes umut tüccarıdır” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Rantiyeye yapılan toplam 620 Milyar TL'ye karşılık Ak Parti iktidarlarının toplam sosyal harcamaları 54,6 milyar dolardır. Bu oran rantiyeyi yapılan ödemelerin yüzde 8.4'üne denk gelmektedir.  Halka maalesef bu konuda doğrular söylenmemektedir. Faiz ödemeleri bu dönemde azaltılamamıştır. 2002'de 91,7 Milyar Dolar olan iç borç stoku Şubat 2011 itibariyle 224,7 Milyar dolara çıkmıştır.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı