Kategoriler

Arınç: Bir köyde iki muhtar olmaz

"Başbakan Erdoğan'ın YAŞ'ta tek başına olmasının doğru"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın YAŞ'ta tek başına olmasının doğru olduğunu söyledi. Arınç, “Bir köyde iki muhtar olmaz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nden emekliliğini isteyen Hilmi Bengi'nin, görevini Kemal Öztürk'e devrettiği törene katılmak üzere bulunduğu Anadolu Ajansı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında başkan sıfatıyla tek başına oturmasının çok yazılıp çizildiğini, bunu hayretle karşıladığını belirten Arınç, şunları söyledi:

 

''YAŞ'ın başkanı Sayın Başbakan'dır, kanunda böyle yazıyor. 'İyi ama bugüne kadar yanında Genelkurmay Başkanı da olurdu.' Doğru olan, başkanın tek başına başkanlık etmesidir.

Mesela Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarına ben katılıyorum. Teamüle bakarsanız, Anayasa'da da öyle yazıyor, MGK başkanı Sayın Cumhurbaşkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanı toplantıda otururken yanında bir başkası bulunuyor mu? Mesela Sayın Başbakan 'ben de yanınızda durayım diyor mu' veya böyle bir görüntüye hiçbiriniz rastladı mı?

 

Bugüne kadar şu veya bu sebeple belki yanlış bir görüntü vardı, bugün bu görüntü olması gereken bir yerde kendisini gösteriyor. Bizim Anadolu'da bir tabir var, 'bir köyde iki muhtar olmaz' derler. Kanun kime başkanlık yetkisini ve imkanlarını vermişse toplantıya o başkanlık eder. Ben de şahsen bu toplantının başkanı olsam yanımda bir başkasının bulunmasını hoş karşılamam. Siz herhalde bu konuda daha hazımlısınız.

 

Şu anda Türkiye'de Yüksek Askeri Şura toplantısına kanun gereği başkanlık eden Sayın Başbakanımızın böyle bir toplantı düzeninde bulunmasını çok olağan, çok normal, çok doğru, çok haklı karşılamanız lazım.''

 

Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirten Arınç, “Terörün çirkin yüzünü her gün lanetliyoruz” diye konuştu.

 

Suriye'de Ramazan ayında meydana gelen ölümlere de tepki gösteren Bülent Arınç, “Hama'da yaşananlar tam bir zulümdür. Yanlış yapan bizim dostumuz olamaz. Siz zulmediyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz bir an önce bu zulmü durdurun” dedi.

 

Albay Dursun Çiçek'in “İrtica ile Mücadele belgesi sahte, internet andıcı gerçek” sözlerini de değerlendiren Başbakan Yardımcısı Arınç, “İnternet andıcı gerçektir sözünü mahkeme değerlendiririr” dedi.

Kaynak: ntvmsnbc

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı