Kategoriler

MUHTAR YADİGAR ASLAN 1. 6 AYLIK FAALİYET RAPORU

Muhtar Hanım’la kahve içimliği bir araya geldik, "...neler yaptınız?..." diye sordum, 2.5 saat anlattı, aşağıdakiler aklımda kalanlar :

1. Tekerlekli İskemle Dağıtımı :

ATV Televizyon Kanalı Tatlı Sert Programı Sunucusu Müge Anlı ile yapılan işbirliği neticesinde mahallemizdeki 8 yürüme engelli vatandaşa tekerlekli iskemle verilmiştir.

2. İş Edindirme :

Muhtarlığımıza is bulmak için başvuran 170 vatandaşın 76'sı (42'si sigortasız, 34'ü sigortalı) ise yerleştirilmiştir.

3. Her Türlü 2. El Eşya Dağıtımı :

Muhtarlığımızın üst katı 2. El Ürün mağazasına dönüştürülmüş ve ilk 6 aylık dönemde yüzlerce ihtiyaç sahibi bu imkandan faydalanmıştır.

4. Sağlık Taraması :

Bir özel hastane, Muhtarlığımızda 450 mahalle sakinimizin göz taramasını gerçekleştirmiştir.

5. Keder ve Mutlu Gün Paylaşımı :

Muhtar ve Azalar mahalle halkının sayısız vefat, düğün, sünnet gibi kederli ya da mutlu günlerinde bizzat yanında olmuştur.

6. Mahalle Mektebi :

Bilinçli Ana-Babaların yetiştirilmesi amacıyla; Muhtarlığımız tarafından Haziran ve Temmuz aylarında 6 haftalık Eğitim Programı düzenlenmiştir. Konularında uzman Psikolog, Kişisel Gelişim Uzmanı, Öğretmen ve Doktorlar tarafından verilen seminerlere 18 mahalle sakini anne katılmıştır.

7. Gençlik Yaz Okulu :

10-17 yas arası 12 çocuk ve gencimizin katıldığı Gençlik Yaz Okulu Programı Ağustos ayında 4 hafta şeklinde gerçekleştirilmiştir.

8. Kaymakamlık ile İşbirliği :

Sayın Çekmeköy Kaymakamı, Muhtarlığımızın yürüttüğü her bir Proje'ye gönülden destek verdiğini ifade etmektedir. Bir yaşlı ve kimsesiz mahalle sakinimiz Kaymakam Bey tarafından Huzurevi'ne yatırılmıştır.

9. STK'lar ile İşbirliği :

Çekmeköy Hedefimiz Gelişim Grubu, Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) Genel Merkez, Kadıköy Kadın Meclisi, Lions Anadolu Yakası Federasyonu, Çekmeköy Halk Meclisi, Maya-Der, Hukuk Okur Yazarlığı Platformu gibi Sivil Toplum Kuruluşları ile pek çok ortak Proje geliştirilmiş olup, bu projeler halen devam etmektedir.

10. Uluslararası Projelerde Ortaklık :

A. Muhtarlığımız, Uluslararası İsveç Yerel Demokrasi Merkezi - Yerel Yönetimleri Güçlendirme Projesi’nin resmi düzeyde Yerel Ortağıdır.

B. Muhtarlığımız Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı - Comenius Çevre Bilinci İçin Sorumluluk Projesi’nin resmi düzeyde Yerel Ortağıdır.

11. Ulusal Projelerde Ortaklık :

A. Muhtarlığımız 118Y Anadolu Yakası YC Lions Kulüpleri Federasyonu - "Kelebek" Kadın Bilinçlendirme Projesi’nin resmi düzeyde ortağıdır.

12. Okulu Destekliyoruz :

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi 1 ilkokul, 2 ortaokul çocuğumuzun kırtasiye ve okul kıyafet masraflarının tamamı 3 hayırsever tarafından karşılanmıştır;

Üniversitede Mühendislik okuyan bir gencimize bitirene dek 2 hayırsever tarafından ortaklaşa aylık sürekli burs temin edilmiştir;

Üniversitede Psikoloji okuyan bir gencimize bir STK'dan bitirene dek aylık sürekli burs temin edilmiştir;

Üniversitede Mühendislik okuyan bir gencimize bir hayırsever tarafından okulu bitirene dek aylık sürekli burs temin edilmiştir;

Bir çocuğumuzun 340 TL tutarındaki kırtasiye masrafı bir hayırsever tarafından karşılanmıştır;

Bir hayırsever, Muhtarlığımıza 12 adet okul çantası getirmiş, çantalar şahıs huzurunda ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmıştır.

13. Ramazan Yardımları :

Bir hayırsever, 8.000 TL nakit bağışta bulunmuştur. Bağışta bulunan şahıs ile Muhtar Yadigar Aslan ihtiyaç sahibi evleri tek tek dolaşarak, her eve 250 TL nakit ödeme yapılmıştır;

Bir hayırsever, 250 TL'lik market hediye çeki getirmiştir;

Bir hayırsever, 200 TL nakit vermiş, şahıs huzurunda ihtiyaç sahibi aile davet edilerek bu para

iletilmiştir;

Bir Siyasi Parti İlçe Örgütü Başkanı, Muhtarlığımıza 30 koli erzak teslim etmiş, şahıs huzurunda 30 ihtiyaç sahibine koliler teslim edilmiştir.

14. Mahalle Meclisi :

Mahalle sakinleri ile geniş katılımlı ortak yönetim hedefi kapsamında; 29 Ekim 2014 tarihinde yapılacak etkinliğimizde Mahalle Meclisi oluşturma projemiz resmen duyurulacak ve fiili çalışmalara başlanacaktır.

Ve Yadigar Aslan sözlerini şimdilik şöyle tamamladı: "Yaptıklarımız, Yapacaklarımızın Teminatıdır..."

Yorumlar