Kategoriler

‘Yünden Masallar' sergisi büyük beğeni topluyor

Öğrencilerden ve kadınlardan oluşan 25 kişilik bir ekibin, 3 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 3 bin yumak iplik kullanarak hayata geçirdiği 'Yünden Masallar' sergisi büyük beğeni topladı.

Yünle bezenmiş otomobil, bisiklet, sokak lambası, kolonlar, banklar ve birçok objenin ipliklerle giydirilerek ortaya çıkarıldığı 'Yünden Masallar' sergisi ziyaretçilerin beğenisini topladı. Hollanda'da, bir sokak grafiti sanatı olarak doğan ve uygulandığı her objeyi ve alanı bambaşka bir şekle ve atmosfere sokan yün bombalama sanatının uygulandığı, 'Yünden Masallar' sergisi İstanbul Maltepe Park Alışveriş Merkezinde 4 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

"Ağaçlar, banklar, heykeller giydirilerek bir farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor"

'Yünden Masallar' sergisinin küratörlüğünü yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Derya Tecimer, yünden masallara 3 yıl önce kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak gayesiyle başladıklarını belirterek, "Dünyada Yarn Bombing olarak geçiyor. Türkçe'ye çevirdiğinizde yün bombalama adı altında bir çeviri yapılmış. Bir tür sokak grafiti sanatı. Biz boyaların yerine renkleri ipliklerle örerek ortaya çıkartıyoruz desenlerimizi. Uzun süredir bu sanatla ilgileniyoruz. Ben, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde öğretim görevlisiyim. İlk olarak 2015 yılında öğrencilerle birlikte 'kadına şiddete karşı avazımız çıktığı kadar örüyoruz' diyerek büyük bir alanda ağaçları ve bankları giydirdik. Dünyada da böyle aslında; açık alanlarda ağaçlar, banklar, heykeller giydirilerek bir farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı