Kategoriler

Sahne Maltepeli kadınların?

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi 8 Mart Dünya...

"Kibele'den Mühür Gözlüme Anadolu"

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Maltepeli kadınlarımıza ev sahipliği yaptı.

Maltepe'de çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün en güzel ve anlamlı etkinliği Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 Program, TSKM Kurs Eğitmeni Sevim Kesir Özdemir öncülüğünde TSKM' dE çeşitli alanlarda eğitim gören kursiyerler tarafından 2 aylık bir sürede hazırlanarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Maltepelilerin beğenisine sunuldu.

Anadolu'nun bütün oyunları ve etnik türkülerden oluşan programda vurgulanmak istenen eğlence değil, kadınların emekleri ve ezilmelerine dikkat çekmekti.

"Kibele'den Mühür Gözlüme Anadolu" adıyla sahnelenen programda, Kibele ana tanrıça ve gözler etnik kimlikleri oluşturuyor vurgusuyla ciddi bir titizlikle hazırlanan etkinlikte tamamı kadınlardan oluşan koronun ve solistlerin seslendirdiği kadın türküleri büyük beğeni topladı.

""

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in katılamadığı programda eşi Tülin Zengin programı başından sonuna dikkatle ve beğeniyle izledi. Programın başında sahneye davet edilen Tülin Zengin, yaptığı kısa konuşmasında çok anlamlı bulduğu bu etkinliği hazırlayanlara teşekkür etti ve tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

Türkan Saylan Kültür Merkezi  kursiyerleri, hazırladıkları bu özel programda; Semazenlerin yaptığı Semah gösterisi ile, Horon, Halay, Zeybek, Roman gibi çeşitli halkoyunları ve Lazca, Çerkezce, Rumca, Ermenice, Kürtçe, Azerice ve Arapça türküler, ritim grubunun eşsiz gösterisiyle salonu dolduran binden fazla Maltepeliye unutulmaz bir gece yaşattı.

""

""

""

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
131 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı