Kategoriler

Nevmekân’larda Kültür, Sanat Kitap Kokusuna Karışarak Yaşıyor

Millet Kıraathanelerinin en güzel örneği olarak Üsküdar’da hayat bulan Nevmekân Bağlarbaşı ve Nevmekân Sahil, kütüphane olarak hizmet vermesinin yanı sıra Üsküdar’ın kültür ve sanat merkezleri olarak birbirinden değerli sanatçıları Nev Galeri’de ağırlıyor.

Eskiden nikâh sarayı olan Nevmekân Sahil Üsküdar Belediyesi tarafından geniş kapsamlı onarımdan geçirilmiş ve öğrencilerin de sık kullandığı millet kıraathanesi olarak hizmet vermeye başlamıştı. Üsküdarlıların yanı sıra İstanbulluların da uğrak noktası olan Nevmekân Sahil her ay yeni bir sergiye ev sahipliği yaparak sanatseverleri sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Açılışının 2. yılını dolduran mekân bugüne kadar sayısız söyleşi, konser, sergi, seminer ve davet gibi etkinlikler ile usta sanatçıları, alanında uzman profesör ve hocaları, gazetecileri ile iş ve sanat dünyasından kıymetli misafirleri ağırlayarak birbirinden değerli anlara sahne oldu.

Nevmekân Sahil’in 2. yaş gününü sosyal medya hesaplarından kutlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Nevmekân Sahil’in doğum günü. Tam 2 yıl önce bugün açmıştık. Sergiler, konserler, söyleşiler, gece çorbaları ve buluşmalar. Şu korona günlerini atlatalım, çok daha güzellerini yapacağız Allah’ın izniyle. Peki kimlerin Nevmekân’da fotoğrafı var, paylaşın da görelim.” diyerek hafızaları tazelettirdi.

Aynı zamanda Başkan Türkmen, “Nevmekân Sahil’de “Madenin İhtişamı”na şahitlik edebilir, Nevmekân Bağlarbaşı’nda “Su Altında Nefes” ile derinliklere dalabilir, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Tarih Kokan Sayfalar”da kültürel bir seyahate çıkabilirsiniz.” paylaşımıyla devam eden sergiler hakkında bilgi verdi.

Eski otobüs garajı olan Nevmekân Bağlarbaşı, Üsküdar’ın ilk Nevmekân’ı olma özelliğini korurken, 220 yıllık tarihi ile metruk durumda olan Selimiye Hamamı Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilerek üçüncü Nevmekân olarak yerini almaya hazırlanıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
50 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1037 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
145 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
367 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı