Kategoriler

iSKi ne yapmaya çalışıyor

Reşadiye Köyü'ne arıtma yapmaya karar veren İSKİ, gözünü köylünün arazisine dikti. Köylüye ait arazilerin üzerinde planlanan arıtma tesisi yüzyıllardır tapu verilmeyerek, 2/B  mağduru olmuş köylüyü tedirgin ediyor. İSKİ müdürleri, bu arazileri hazine parseli gibi, köylüyü de çete olarak görüyor.

Ancak planlanan arıtma tesisi; büyük çoğunluğu 2/B arazileri üzerinde kurulmuş olan Çatalmeşe Mahallesi ve Reşadiye Köyü'nün atık suyunu arıtmak için yapılacak.

Yani 2/B arazisi üzerinde kaçak bina yapanın alt yapısını yaparak ödüllendiren İSKİ, kaçak bina yapmadan, amacına uygun olarak yüzyıllardır ekip biçilen, emlak vergisi ödenen arazileri cezalandırmaya çalışıyor. Bu araziler binlerce defa yazdığımız gibi hazine parseli değil, padişah iradesiyle 133 yıldan beri köylünün ekip biçtiği, emlak vergisi ödediği arazilerdir.

Bir kısmı Cumhuriyet kurulduktan sonra tapuya bağlanan, daha sonra tapusu iptal edilen, daha sonra da 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2/B maddesine göre tapuya bağlanmaya çalışılan, fakat CHP zihniyeti sayesinde anayasa mahkemesinin kararlarına takılan tarım arazileridir.

Arıtmanın yapılmasını herkes istiyor. Ancak kimse arazisini kuzu kuzu iski ye teslim etmez. Tapuya bağlanamadığı için istimlak edilemeyen 2/B arazileri yerine, arazilerin beş yüz metre kadar ilersinde, iki derenin buluştuğu noktada, orman alanında kalan, fakat fiilen orman olmayan bozuk baltalık, makilik alanlarda, arıtma tesisi planlansa kötümü olur?

Köyün en verimli toprağının olduğu, yeşilin her tonunun görülebildiği, doğa harikası bu arazilerden ne istiyorsunuz? 

Ayrıca Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 10/11/1999 tarihli ve E.1999/16-906,  K.1999/920 sayılı kararı ile 2/B sahalarında (satış, kiralama, tahsis, gayri ayni hak tesisi, irtifak, intifa vb) işlemlerin yapılamayacağına karar verilmiştir. Buna rağmen iski ne yapmaya çalışıyor? Anlamak mümkün deği.

 

Yorumlar