Kategoriler

YGS tamam;  şimdi LYS zamanı

 

Sayılı günler hızla geçti ve 12 Mart Pazar günü ÖSYS sürecinin ilk etabı YGS gerçekleştirildi. 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS’nin sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak. Süreç, 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında LYS başvuruları ve Haziran ayında yapılacak LYS oturumlarıyla sonlanacak.


2017 YGS’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet, “Ön lisans programlarını tercih edebilmek için 150 barajını aşmak gerekecek ve bunun için 20 net yapmak yeterli. 32 net ve üzeri yapanlar ise 180 baraj puanını aşabilecek, ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye ve lisans programları için tercih yapmaya hak kazanacaklar” dedi.


 


YGS’nin belirleyici testi: Matematik


Yayınlanan sorular ve öğrenci deneyimlerinden yola çıkıldığında 2017 YGS’nin genel olarak yeni müfredata uygun bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Acet, “Ancak geometri ve problem sorularının çokluğu ve uzunluğu sınavın belirleyici testinin Matematik olduğunu ortaya koymaktadır. Zorluk düzeyi yüksek olan matematik soruları hem ortalamaları hem de başarı sıralarını etkileyebilir. Ayrıca birçok adayın matematik testinde zaman kaybı yaşamaları öteki testlerdeki başarılarını da etkileyecekmiş gibi görünmektedir. Diğer testlerin soru yapılarında, müfredata uygunluklarında ise büyük sürprizler yaşanmadığını; orta düzeyde soruların ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz” dedi.


 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı