Kategoriler

Üsküdar-Ümraniye metrosu yine sarktı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirilmesi düşünülen Üsküdar- Ümraniye metrosu yine sarktı. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Metro hattında sona gelindiğini ve tahminlerine göre bir ay sonra hizmete açılacağını söyledi.

İstanbul'un en yoğun trafiğine sahip hatlarından birisi olan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy’de yaşayanların trafik ve ulaşım çilesini sona erdirecek olan Metro hattının tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve duraklarda son rötuşların yapıldığı açıklanmıştı. Metronun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirilmesi planlanıyordu. Ancak bir ay daha gecikmenin yaşandığını İBB Başkanı Mevlüt Uysal açıkladı.



Mevlüt Uysal açıkladı

Marmaray, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı ve bunların devamında Üsküdar Meydan çalışmasıyla Üsküdarlıların 10 yıldır inşaatla karşılaştıklarını dile getiren Uysal, "Vatandaşlarımız bu inşaatların eziyetini ve sıkıntısını çekiyor ama her eziyet ve sıkıntının karşılığında bir fayda, bir rahatlık vardır. Üsküdar için 10 yıllık bu çalışmalar varsa önümüzdeki dönemde de bir rahatlık olacaktır" dedi.
Metro hattında sona gelindiğini ve tahminlerine göre bir ay sonra hizmete açılacağını, ardından meydanın düzenlenmesinin tamamlanacağını kaydeden Uysal, "O zaman Üsküdar Meydanı, gerçekten bir meydan olacak. Bu meydanda belki günlük 50-60 bin kişilik sirkülasyon vardı. Ama Marmaray'dan sonra Ümraniye-Üsküdar Metrosu bittikten sonra hesaplamalarımıza göre günlük 220 bin kapasiteli bir yoğunluk oluşacak. Belki 300-350 bine çıkacak bir yoğunluk olacak, bundan dolayıdır ki İBB burada meydan çalışması başlatmıştır" diye konuştu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1031 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı