Kategoriler

Üsküdar'da sit alanına kafekondu!

Üsküdar’da ‘sit’ alanında, iş makineleriyle kazı yapıldı, ‘kafe’ inşaatı başlatıldı. Çivi bile çakılmayan arazideki çalışmaya tepki gösteren CHP’li Hüseyin Sağ, “Buraya kaçak kafekondu yapıyorlar” dedi.

Sözcü gazetesi haberine göre, İstanbul'da korunması gerek bir alan daha inşaat sahasına döndü!.. Bu kez adres Üsküdar Çamlıca oldu. Libadiye Caddesi'nin Şeker Maslak Sokağı ile kesiştiği köşede bulunan kafede hummalı bir inşaat çalışması başladı. İmar planlarında “yeşil alan” olan çam ağaçları arasındaki kafenin bulunduğu arazide iş makineleri kazı yaptı. Eski kafe binası pergola sistemi ile genişletilerek adeta bir “kafekondu”ya dönüştürüldü.

‘MÜDAHALE EDİLEMİYOR'

Bütün bunların yapılabilmesi, arazi sit alanında olduğu için Koruma Kurulu iznine bağlı. Çivi dahi çakılamayan sit alanında yapılan kaçak inşaat birçok kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) şikayet edildi ancak sonuç alınamadı.

Sit alanında yapılan kaçak inşaatı görüntüleyen İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “İBB zabıtaları ‘Bizi aşar' diyerek işlem yapmadı. Çünkü kafe, Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yeğenine ait bir zincir. O yüzden Üsküdar Belediyesi'nin şimdiki başkanı da ‘vefa borcum var' diyerek dokunmuyor” iddiasında bulundu.

‘ÇAM AĞAÇLARI ZARAR GÖRDÜ'

Arazideki çam ağaçlarının da inşaattan zarar gördüğünü bazılarının kesildiğini söyleyen Sağ, “Bu inşaat kesinlikle kaçak. Hem yeşil alan, hem sit alanı. Burada kaçak ‘kafekondu' yapıyorlar” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1031 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı