Kategoriler

‘Tırnakçı çetesi' kameralara yakalandı

Samandıra'da müşteri kılığında girdikleri bir markette ‘tırnakçılık' diye...

Samandıra’da müşteri kılığında girdikleri bir markette ‘tırnakçılık’ diye tabir edilen yöntemle hırsızlık yapan 4 kişilik çete güvenlik kameralarına yakalandı.
Olay, Samandıra’daki bir markette meydana geldi. Markete giren 4 hırsız, alışveriş yaptıktan sonra kasaya yöneldi. Farklı müşteriler gibi sıraya giren 4 hırsızdan ilki yaptığı 9 liralık alışveriş karşılığında kasiyere 200 lira uzattı. Kasiyerle konuşarak kafasını karıştırmaya çalışan hırsız verdiği 200 lirayı geri isteyerek bozuk para vereceğini belirtti.
Kasiyerden 200 lirayı geri alan hırsız el çabukluğu ile parayı cebine koyarken kafasını karıştırdığı kasiyerden bu kez geri aldığı paranın üstünü istiyor. Kasiyerden 200 lira üstünü alan hırsız marketten çıkarken sıradaki arkadaşı ise alışverişini yaparak marketten çıkıyor. Çete üyesi 3’üncü kişi sırada beklerken araya giren 4’üncü hırsız ise kasiyere 50 lira vererek bir sigara istiyor. Kasa önünde hareketli olduğu gözlenen 4’üncü hırsız da aynı yöntemle önce verdiği daha sonra ise geri aldığı paranın üstünü kasiyerden istiyor.
Hırsızların marketten ayrılmasının ardından düştüğü tuzağın farkına varan kasiyer durumu işyeri sahibine bildirdi. Kamera kayıtlarından tırnakçı diye tabir edilen hırsızları fark eden iş yeri sahibi durumu polise bildirdi.
Güvenlik kameralara görüntülerini inceleyen polis hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde 4 hırsız market içinde bir süre bekleyip alışveriş yapıyorlar. Görüntülerde kasa önünde sıraya giren 4 hırsızın kasiyerin kafasını karıştırarak tırnakçılık yöntemi le hırsızlık yaptıkları görülüyor. Görüntülerde hırsızların marketten ayrılmasının ardından durumdan şüphelenen kasiyerin bir süre kasadaki paralara bakarak duraksadığı görülüyor.
Yaşanan olayı anlatan işyeri sahibi Abdurrahman Kontuk duruma tepki gösterdi. Kontuk emniyet yetkililerinin hırsızları yakalayıp adalete teslim etmelerini istediğini belirtti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı