Kategoriler

Seçimler için geniş güvenlik önlemleri alındı

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde; asayişin ve huzur ortamının...

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde; asayişin ve huzur ortamının sağlanmasında, mülki idare amirlerine ve güvenlik güçlerine düşen görevler çerçevesinde gerekli hazırlıklar yapıldı. İstanbul’da ise geniş güvenlik önemleri alınacak.

Bu kapsamda, seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesini sağlamak için hazırlanan genelge 81 ilin valilikleri ve emniyet müdürlüklerine gönderildi. Valiler, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi için gerekli her türlü tedbiri önceden planlayarak uygulanmasını sağlamakla sorumlu olacak. Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında kamu görevlileri ve güvenlik güçleri idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınacak, seçmenlerin oylarını serbestçe kullanmaları için gerekli tedbirler alınacak. 

Elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak

Sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin iyi aydınlatılması konusunda seçim kurullarıyla işbirliği yapılarak, elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak, özellikle oy verme gününde sürekli bakım ve tamir için ekipler hazır bulundurulacak.Oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbaların ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına nakli sırasında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri koordineli bir şekilde güzergahta güvenlik tedbirlerini alacak

İstanbul’da geniş emniyet tedbiri…

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, pazar günü yapılacak seçimler nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı.  İstanbul Emniyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere, 30 Mart 2014 Pazar günü Mahalli İdareler Seçimi ilimiz genelinde polis sorumluluk bölgesinde oy kullanma işlemi; 39 İlçe, 72 ilçe seçim çevresi, 1.649 sandık alanı ve 31.706 sandıkta yapılacaktır. Seçimlerin güvenli ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla; asayiş hizmetlerinde çalışacak personel saklı kalmak üzere, sadece sandık alanı, çevresi ve oy toplama merkezlerinde aldırılan emniyet tedbirleri çerçevesinde münhasıran 15.062 personel görevlendirilmiştir” denildi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1031 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı