Kategoriler

ŞARBON İDDİASI İBB GÜNDEMİNDE. TEHLİKE KALKTI MI?

İBB Meclisi CHP Üyesi Ümit Yurdakul hazırladığı yazılı soru önergesinde İstanbul’da yaşanan ve yaşanmaya devam eden Şarbon vakasını meclis gündemine getirdi.

Önergesini meclis toplantısında sözlü okuyan CHP’li Yurdakul, İstanbul kıyılarında uzun süre demirli bekletilen ve şarbonlu hayvan taşıdığı öne sürülen yük gemisi ile ilgili Başkan Mevlüt Uysal’a, “İstanbul kıyılarında demirli bekletilen ve şarbonlu hayvan taşıdığı öne sürülen yük gemisi için İBB Çevre Koruma Ekipleri denetim, ilaçlama ve temizlik gibi işlemler yapmış mıdır? Yaptıysa raporu nerededir? Olayın deniz kirliliği ile ilgili bir boyutu var mıdır? Varsa rapora işlenmiş midir? Şarbon vakasının görüldüğü tarihten bugüne (market, kasap … vb) şarbon tehdidine karşılık aldığınız önlemler nelerdir? 2017-2018 yılları arasında ithal edilen hayvanların ne kadarının bu mezbahalarda kesimi yapılmıştır? Sağlık denetimi ve laboratuvar denetimleri nasıl yapılmıştır? Bu denetim hangi birimlerce yapılmıştır? Hayvanların kaç tanesi hastalıklı çıkmıştır çıktıysa nasıl itlaf edilmiştir?” sorularını sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Eylül ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Dt. Ümit Yurdakul, Tonguç Çoban, Servet Baylan, Ayşegül Okumuş Görgü, Canan Sezgin, Saadet Gençoğlu, Efraim Deveci, Doğan Olgun, Hüsnü Yeşilyurt, Ayla Ayşe Taygaroğlu ve Süleyman Kolcuoğlu’nun imzaları ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1028 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı