Kategoriler

İstanbul’un içme suyu tehdit altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde değişiklikler yaptı. Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikte içme suyu kaynak havzalarında kısa, orta ve uzun mesafe mutlak koruma alanları kaldırıldı.

Bakanlık, içme suyu kaynak havzalarında mutlak koruma alanlarını kaldırdı! Artık su havzalarına inşaat yapılacak, her türlü atık dökülebilecek!. İBB Meclisi CHP Üyesi Namık Kemal Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde gerçekleştirdiği değişiklikleri hazırladığı yazılı soru önergesi işle İBB meclis gündemine taşıdı.

CHP Üyesi Namık Kemal Ceylan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde değişiklikler yaptı. 14 Şubat Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikte içme suyu kaynak havzalarında kısa, orta ve uzun mesafe mutlak koruma alanları kaldırıldı. Ayrıca içme ve kullanma sularıyla ilgili kirletme yasakları iptal edildi. Bu karara göre artık su havzalarına inşaat yapılacak, maden ocağı açılabilecek her türlü atık dökülebilecek. Üç ay önce meclis başkanlığına bir önerge vermiştim: 2040 yılında Türkiye'nin de susuzluk ve kuraklık çekecek ülkeler arasında olduğuna dair önergemde belirtmiştim. Yağmur suyunu depolayan ve deniz suyunu dönüştüren ülkeler olduğundan bahsetmiştim. Başkanlık makamına sormak isterim;

1-Hayati konu olan su konusuna 3 ay önce vermiş olduğum önerge neden cevaplanmadı?

2-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı su havzalarımızı mutlak koruma alanından çıkartırken İBB Başkanı Sayın Mevlüt Uysal' dan da görüş istedi mi? İstanbullular için hayati olan bu karara Başkan itiraz edecek mi?

3-Uzmanlar Kanal İstanbul projesinin su toplama havzalarını yok edeceğini söylüyor bu doğru mu?

4-Çevre ve Şehircilik Bakanlığının içme suyu kaynak havzalarını mutlak koruma alanlarından kaldırılma kararı Kanal İstanbul projesinin önünü açma kararı mıdır?

5-İstanbulluların oyunu temsil eden İBB Başkanı olarak, uzmanların olumsuz görüşlerini dikkate alıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Kanal İstanbul’u ısrarla isteyen genel başkanınıza İstanbulluların kaygılarını anlatacak mısınız?

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1034 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı