Kategoriler

İBB, Maltepe'de çevre katliamı mı yapıyor@f2

İstanbul'un en uzun ve en güzel sahili olma özelliğini taşıyan ‘Maltepe...

İstanbul'un en uzun ve en güzel sahili olma özelliğini taşıyan ‘Maltepe sahili', yaza merhaba dediğimiz bu günlerde İBB tarafından yapılan hafriyat atıklarının dökülmesiyle adeta katlediliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hafriyat çalışmaları Maltepelileri çileden çıkardı. 10 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul'un gözde yerlerinden Maltepe sahili Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat atıklarıyla kirlenmiş durumda. Çevre kirliliğine isyan eden vatandaşlar ise, büyük bir eyleme hazırlanıyor.

Maltepe sahilinde meydana gelen çevre kirliliği karşısında vatandaşların şikâyetleri üzerine harekete geçen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin; “Baharın geldiği bu güzel günlerde 10 kilometreden oluşan Maltepe sahil şeridinde gezinen, sabah ve akşam sporlarını yapan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahile dökülen hafriyat atıklarının oluşturduğu kirlilik nedeniyle sahile inemez oldu. Vatandaşların şikâyetleri üzerine ilçe belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi'ne uyarılarda bulunduk. Maltepe Belediyesi olarak, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hukuk savaşımızı başlatacağız” dedi.

""

Maltepeli vatandaşlar da; “Büyükşehir Belediyesi bu atıkları koyacak başka bir yere bulamadı mı? Yoksa Maltepe'ye ve Maltepe halkına yapılan kasıtlı bir davranış mı” diyerek rahatsızlıklarını ifade ediyor? Maltepe sahilinde Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat kamyonlarının döktükleri atıklar karşısında şaşkına dönen vatandaşlar; “Burada büyük bir çevre kirliliği yaşanıyor. Adeta Maltepe'nin kalbi hançerleniyor. İstanbul'un en güzel sahili Büyükşehir Belediyesi tarafından katlediliyor” diyerek bu durumun devamı halinde, topluca eylem yapacaklarını dile getirdi.

""

Aynı şekilde bu sahil şeridini kullanan sürücüler de hafriyat kamyonlarının yol açtığı trafik yoğunluğu karşısında yaşadıkları rahatsızlıkları ifade etti. Haber-Foto: Güldür Bilgili


""

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1031 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı