Kategoriler

Gazetemiz, gündemi belirlemeye devam ediyor!

‘Çamlıca'da değnekçiler istilası' başlıklı haberimizle gündeme getirdiğimiz...

‘Küçük Çamlıca değnekçileri’ TBMM gündeminde

‘Çamlıca’da değnekçiler istilası’ başlıklı haberimizle gündeme getirdiğimiz konuya MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak kayıtsız kalmadı. D. Ali Torlak; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçileri TBMM gündemine taşıdı.

 

Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçilerle ilgili haberimiz TBMM gündemine taşındı. Bölgemizdeki sorunları her fırsatta TBMM gündemine taşıyan MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak bu konuya da el attı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak İstanbul/Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden otopark ücreti adı altında her alanı parselleyen değnekçilerin bu gayrimeşru zorbalığını TBMM gündemine taşıdığı soru önergesinde şunları söyledi:

 

“Küçük Çamlıca’ya gezmek ve dinlenmek için gelen araç sahiplerinin, değnekçilere para vermeden araçlarını park edemediği, her köşe başını tutan değnekçilerin, makbuz kesmeden aracına göre haraç alır gibi para aldığı, para vermeyen vatandaşlarımızın mağdur edildiğini” ifade eden Ali Torlak; ‘Park edilemez’ levhası bulunan yerleri bile otopark alanı olarak kullandırdıklarını dile getirerek, İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde şu soruları sordu:

 

  1. Küçük Çamlıca civarında değnekçiler tarafından gayri resmi olarak alınan otopark ücretine dair iddialar doğru mudur? Doğru ise bunun yasal dayanağı var mıdır? Var ise nedir?

 

  1. İstanbul genelinde İSPARK tarafından işletilen otoparklar dışında, özel şirket ya da şahıslar tarafından işletilen Bulvar, Cadde veya Sokak kenarlarında otopark işleten var mıdır? Var ise bu işletmeciliği hangi mevzuat ve izinlere göre yapmaktadırlar?

 

  1. Yok ise, Çamlıca’ya bu görüntüler yakışmakta mıdır?

 

  1. Yakışmıyor ise, vatandaşlarımızın büyük rahatsızlık duyduğu bu duruma güvenlik güçleri yeteri kadar müdahale etmekte midir? Ediyor ise vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunun nedeni nedir?

 

  1. Güvenlik güçleri yeteri kadar müdahalede bulunmuyor ise gerekli tedbirlerin alınması ve zamanında müdahalenin yapılması için her hangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız ne zaman uygulamaya koyacaksınız?

 

 

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı