Kategoriler

Erdoğan; “İçişleri Bakanlığı devreye girer”

Cumhurbaşkanı Erdoğan başka partilerden,sorunlu belediye başkanları ile ilgili kulağına çok şey geldiğini söyleyerek, “O partiler problemi kendileri çözmezse İçişleri Bakanlığı’nın müdahale edebileceği sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarının istifasıyla ilgili “Neticede hiçbir belediye başkanı layüsel (sorumsuz) değildir” dedi. Erdoğan başka partilerde de ‘sorunlu belediyelere dair kulağına çok şeyler geldiğini’ söyledi, partiler problemleri kendileri çözmezse müdahale edileceğinin işaretini verdi. Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:

“AK Parti olarak biz, 2019 Mart’a nasıl hazırlanacağımızı planlıyoruz. Attığımız adımlar bu plan çerçevesinde değerlendirilmeli. Diğer siyasi partiler, onların belediye başkanları, benim sorunum değil. Diğer siyasi partiler bu noktada bir sorun, bir sıkıntı görmüyor; bu şekilde devam etmeyi düşünüyor olabilirler. Ama bu sorunlu belediyelere, hukuki anlamda, yargı anlamında herhangi bir müdahale olmayacağı anlamına da gelmez. Neticede hiçbir belediye başkanı layüsel (sorumsuz) değildir. Milletvekillerinde dokunulmazlık vardı, bu nedenle de layüsel oldukları havasındaydılar. Ama dokunulmazlık kalkınca ne olmaya başlandı? Hesaplar sorulmaya başlandı.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
131 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı