Kategoriler

Çırçır Ormanı için bakanlık göreve çağrılıyor!

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park'ın yeni yapılarla birlikte ...

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park’ın yeni yapılarla birlikte ormanı talan etmesiyle ilgili yaptığımız haberimiz ses getirdi. Vatandaş “Bu kadarı da olmaz” derken, Orman Bakanlığı’nı talana karşı göreve çağırdı. 

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park’a sürekli yeni yapılar kazandırılırken, ormanlık alan ise katlediliyor. Trabzon İşadamları Derneği’nin işletmesindeki alanda, ruhsat alınmadan yapımına başlanan yapılar ise görenlere ‘PES’ dedirtiyor. Konu ile ilgili ‘Ümraniye Çırçır Ormanı yok oluyor. Birileri buna ‘dur’ demeyecek mi?’ başlıklı haberimiz geniş yankı buldu.

Çevreci vatandaş harekete geçti

Çevre ve doğaya duyarlı vatandaş, olayın çok ciddi boyutta olduğu ve Orman Bakanlığı’nın derhal buna müdahale etmesi gerektiğini söylediler. Özellikle ruhsat bile alınmadan inşaat yapılmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyleyen doğa sever vatandaş, “Ormanlarımız işte bu şekilde yok oluyor. Ümraniye Çırçır Ormanı buna en güzel örnek. Kim ne hakla ruhsatsız yerlerde ormanı katlederek yapılar yapabilir? Trabzonlu iş adamları bu hakkı ve gücü nereden alıyor” diyerek Orman Bakanlığı’nı gazetemizi aracılığı ile göreve çağırdılar.

""

Böyle işletme mantığı olmaz!

Öte yandan Trabzon Park, doğaya verdiği zarar bir yana işletme mantığı ile de tepki çekiyor. Çırçır Ormanı’na girişi paralı hale getiren dernek yönetimine hem vatandaş hem de işletmeler tepkili. Ormanda yürüyüş yapmak için bile kendilerinden para talep edilen vatandaş, “Eskiden buralarda yürüyüş yapabiliyorduk. Ancak dernek yönetimi burayı paralı hale getirdi. Hem içerde hesap ödeyeceğiz hem de girişte para ödeyeceğiz. Böyle işletmecilik olmaz” diyor.

""

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1028 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı