Kategoriler

Çekmeköy’deki gecekondu sahipleri: ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde 76 parsel üzerinde yer alan gecekondular İSKİ’nin dere ıslahı çalışması nedeni ile yıkılıyor. Gecekondu sahipleri ise aynı bölgede bazı inşaat firmalarının yolu işgal etmesine rağmen bir işlem yapılmadığını ve çifte standart uygulandığını söylüyor.

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde 76 parsel üzerinde yer alan gecekondular yıkılıyor. İSKİ Genel Müdürlüğü’nün dere ıslah çalışması nedeni ile gecekonduları yıkılacak olan hak sahipleri hukuki zeminde haklarını aramaya başladı. Büyükşehir zabıtaları gecekonduları yıkmaya geldiği anda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını gösteren gecekondu sahipleri şimdilik 15 gün zaman kazandı.

MAHKEME, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ

İstanbul 7. İdari Mahkemesi’nin kararında: Çekmeköy 76 parsel taşınmaz üzerindeki gecekonduları bulunan davacı tarafından İSKİ Genel Müdürlüğü’nün yürütmekte olduğu dere ıslah çalışması sebebi ile bu çalışmalara dayalı olarak oluşturulan İBB Mesken Müdürlüğü’nün gecekonduların 15 gün içinde boşaltılması için açılan davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Davalı idarelere ise 15 gün içinde bilgi ve belgelerin toplanması, dava konusu işlemde belirtilen tapu tahsisi belgesinin iptaline karşı dava açılıp açılmadığının sorulmasına ve dava açılmışsa bununla ilgili belgelerin istenmesine karar verildi” ifadesi yer aldı.

“YERLERİMİZDEN SÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ”

Gecekondu sahipleri yıllardır bu mahallede yaşadıklarını söyleyerek, şimdi ise evlerinden, yurtlarından gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söylediler. İBB’nin kendilerine Pendik’te TOKİ konutlarına taşıyacaklarını söylediklerini ifade eden gecekondu sahipleri, “Yıllardır yaşadığımız mahalleden hiç bilmediğimiz Pendik’e gitmek istemiyoruz” diyorlar. Devletin gecekondularına elektrik ve su bağladığını söyleyen gecekondu sahipleri, “Eğer burada yasadışı bir yerleşim varsa devletimiz neden elektrik ve su getirsin” diyorlar.

“YASALAR HERKESE EŞİT OLSUN”

Gecekondu sahipleri aynı bölgede yer alan bazı inşaat firmalarına iltimas geçilmesinin kabul edilir bir durum olmadığını söyleyerek, “Gördüğünüz gibi bazı inşaatlar yolun nerede ise ortasına yapılmış. Yolda olması gereken rögar kapağı nerede ise inşaatların altında kalmış. Madem yasalar uygulanacaksa herkes için aynı şekilde uygulansın. Kimseye tolerans tanınmasın” dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1030 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
160 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı