Kategoriler

Çekmeköy’de yıkılan gecekondular için adres: İBB oldu

Çekmeköy Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde Merkez Mahallesi’nde yıkılar gecekondular için çözüm arandı. Önümüzdeki hafta yapılacak İBB meclisinde CHP ve Ak Parti meclis üyelerinin ortak vereceği dilekçe ile evlerin bedelsiz olarak karşılanması talebi için uzlaşı sağlandı.

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde bulunan 16 gecekondunun, İSKİ’nin raporuna göre, Farabi Sokak’ta yapılacak olan dere bandı kapsamında ve mahallede yapımı gerçekleşecek inşaatlar için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilmişti. Yaklaşık 200 metrelik bir alan içerisinde bulunan gecekondulardan, üç tanesini 6 ay önce yıkan İSKİ, 3 gecekondu yıkımını da gerçekleştirmişti. Bu yıkım olayı Çekmeköy belediye Meclisi’ne taşındı.

AK PARTİ VE CHP MAĞDUR AİLELER İÇİN UZLAŞTI

Chp Meclis üyesi Yusuf Polat mağdur aileler için önemli yol kat ettiklerini söyleyerek, “Mağdur vatandaşlarımız bugün Çekmeköy Belediyesinde grubumuza katıldılar. Vatandaşlarla birlikte AK Parti grubu ile yaptığımız görüşmede, sorunun çözümü için önümüzdeki hafta yapılacak İBB Meclisinde CHP ve AK Parti Meclis üyelerinin ortak vereceği bir dilekçe ile verilecek evlerin bedelsiz olarak karşılanmasının talep edilmesi yönünde uzlaşı sağlandı” dedi.

CHP gurubu meclise verdiği soru önergesinde şunları dile getirdi: Çekmeköy Merkez Mahallesi’ndeki ‘park’ alanının 2650-2590 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi encümen kararı ile yapımı planlanan 3194 sayılı imar kanunun 18. Madde uygulaması, planın uygulanması halinde, anılan bölgede yerleşik Çekmeköylü 10 vatandaşımızın geriye doğru telafisi olmayan kalıcı mağduriyetlerine sebep olacağı ortadadır. 10.08.2018 tarihi itibari ile 1 ay süre ile askıya çıkarılan 2650 – 2590 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ile yapımı planlanan 3194 sayılı imar kanunun 18. Madde uygulamasına ve 2981/ 3290 sayılı kanunun Ek -1 maddesine göre tamamlanan imar uygulaması ve planlarına süresi içinde itirazımızı bildirir mezkur planın iptal edilerek tarafımıza bilgi verilmesini, planlarda yapılan bu haksızlığın düzeltilmesi, aksi halde Cumhuriyet Baş savcılığı vasıtası ile adli mercilere başvurulacağını ve yapılmış olan söz konusu idari işlemlerin iadesini ve eski hale getirilmesini başkanlığımızdan saygılarımızla talep ederiz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı