Kategoriler

AYEDAŞ'tan baskın!

Dudullu'da tahsilat ve kayıp kaçak oranlarının belirlenmesi için Dudullu...

Dudullu'da tahsilat ve kayıp kaçak oranlarının belirlenmesi için Dudullu İşletme Müdürlüğü 550 personelin katılımıyla bir çalışma başlattı.

Sabahın erken saatlerinde Dudullu AYEDAŞ otoparkında toplanan personele seslenen AYEDAŞ Genel Müdürü Sami Kovancı şunları söyledi: “Amacımız, şölen içersinde farklılık yaşamak. Tahakkuk ve takip yaparak kaçak kullanan kişilerle mücadele etmek, özellikle de basın mensuplarımızın bu göreve bizimle birlikte gelerek destek olmasını istedik. Belirlenen ön verilerde 12 milyon kaçak elektrik kullanan vatandaşımız var. Şu an yeni uygulamaya koyduğumuz özel yazılım programıyla % 40 oranında kaçak tahsilatı elde ettik. Çalışmalarımızı daha da iyi noktalara çıkarmayı düşünüyoruz.”

""

Dosya bazlı çalışan AYEDAŞ personeline seslenen Kovancı, mühürsüz sayaçları, sayaçlara giriş-çıkışları 3 fatura borcu olan vatandaşların elektriklerini kesmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca seramik ve plastikle uğraşan esnafların son zamanlarda kaçak elektrik kullanımında artış gösterdiğine dikkat çekerek kaçağın hemen kontrol altına ifade etti.

AYEDAŞ, her gün düzenli olarak yaptığı Tahsilat ve Kaçak Elektrik Kontrolü çalışmalarının yanı sıra belli periyotlarla “Toplu Tahsilât Takibi ve Kaçak Kontrolü” çalışmaları gerçekleştirdi. Şirketteki tüm teknik personel ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalara bu kez  Dudullu İşletme Müdürlüğü hizmet alanında devam edildi.

""

“Toplu Tahsilât Takibi ve Kaçak Kontrolü” çalışması, 35 Müdür' ün ekip sorumlusu olduğu toplam 550 personel ile gerçekleştirildi. Dudullu İşletme Müdürlüğü hizmet bölgesinde yaklaşık 2 bin borçlu aboneye yönelik alacaklarını tahsil etmek için başlattığı bu yoğunlaştırılmış Tahsilât Takibi çalışmasında aynı zamanda kaçak elektrik kontrolü de gerçekleştirildi.

Çalışma kapsamında 3 fatura ve üzeri borcu olan abonelerin elektriği kesildi. Borçtan dolayı elektriği kesilen birçok abone çalışma esnasında AYEDAŞ veznelerine giderek borcunu ödedi. Sabah saatlerinde başlayan çalışma sırasında borcunu ödeyen abonelerin elektriği yine aynı ekiplerce hemen açıldı. Ayrıca Dudullu' da yapılan “Toplu Tahsilât Takibi ve Kaçak Kontrolü” çalışması sırasında tesisatların kofre, kareboat ve sayaçları detaylı bir kontrolden geçirildi.

""

Kaçak elektrik kullanmak isteyen kişilere göz açtırmamak konusunda kararlı olduklarını belirten AYEDAŞ Genel Müdürü Sami KOVANCI; “kaçak elektrik kullanımını engellemek için topyekun bir mücadele gerekmektedir, yaptığımız denetimlerin yanı sıra dürüst vatandaşların kaçak elektrik kullananları ihbar ederek bu mücadelemize katkı sağlamaları gerekmektedir” dedi.

Sami Kovancı İstanbul Anadolu Yakası' nda kayıp kaçak elektrik oranını Eylül ayı sonu itibariyle % 6,59' a kadar düşürmeyi başardıklarını ifade etti. Kovancı ayrıca hizmet bölgesi olan İstanbul' un Anadolu Yakası'nda sağlıklı ve kesintisiz enerji dağıtımı yapmak için alacaklarını tahsil etmek mecburiyetinde olduklarını belirtti ve müşterilerinin faturalarını zamanında ödemelerini istedi. Haber: Nuran Enül

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı