Kategoriler

Alt yapı yetersizliği yağmuru çileye dönüştürdü

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hafta sonu etkili olan sağanak, su baskınlarına..

Alt yapı yetersizliği yağmuru çileye dönüştürdü

 

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hafta sonu etkili olan sağanak, su baskınlarına yol açtı. Sancaktepe Yenidoğan ve Kartal, Ümraniye’deki bazı evleri su bastı. Kadıköy’de ise ulaşım aksadı.

İstanbul'da etkili olan yağmur, özellikle Anadolu yakasında hayatı olumsuz etkiledi. Birçok evi su bastı, araçlar yollarda kaldı. Belediyelerin alt yapı yetersizliği nedeniyle vatandaş yine mağdur oldu.

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle, Kadıköy'de köprü altlarında ve kavşaklarda su birikintileri oluştu. Biriken su, araçların geçişlerini engellerken, sürücüler de zor anlar yaşadı.Orgeneral Şahap Gürler Caddesi üzerinde bulunan İbrahimağa demiryolu alt geçidinde biriken sular nedeniyle bir taksi mahsur kaldı. Taksi bulunduğu yerden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Köprü altında biriken sular da, pompalı araç yardımıyla tahliye edildi. Biriken sular nedeniyle, caddede de uzun araç kuyrukları oluştu.

""

Öte yandan Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi ve Sancaktepe Yenidoğan'da da bazı iş yerlerini ve evleri su bastı. Ümraniye Esenşehir Mahallesi Muradiye Sokak’ta da bir derenin taşması sonucu bazı ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar, suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Ümraniye Esenşehir Mahallesi'nde yağış nedeniyle dere taşınca, Muradiye sokakta bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Bazı insanların yükselen su nedeniyle evlerinde mahsur kaldığı görüldü. Evini su basan Cevdet Aybin isimli vatandaş, "Biz mağduruz, şu rezilliği düzeltsinler. Su değil bu pislik zehir. Fabrikalardan gelen atık sular karışıyor. Bugün sabah itfaiye geldi ve gitti, itfaiyenin yapacağı bir şey yok. İSKİ'nin gelmesi lazım dediler" şeklinde konuştu.

""

Kadıköy’de kurbağalı dere taştı

Kadıköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kurbağalıdere'den taşan sular, yol kenarındaki bir otomobili sürükledi. Suların yükselmesiyle yol kenarında park halinde duran bir otomobil de sürüklenmeye başladı. Kurbağalıdere'ye sürüklenen otomobil, bir süre sonra beton duvara çarparak sulara gömüldü. Aracın sürüklenmesi sırasında vatandaşların da sürücünün içerisinde olduğunu zannedip büyük panik yaşadıkları görüldü. O anlar amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı