Kategoriler

Acilde para isteyen hastaneye ceza

Özel hastanelerde Acil serviste ilave ücret alınmasına karşı SGK yetkilileri...

Acilde para isteyen hastaneye 10 katı ceza…

Özel hastanelerde Acil serviste ilave ücret alınmasına karşı SGK yetkilileri uyarıyor: Arayın 10 katı ceza keselim. Mevzuata göre sosyal güvenlik kapsamında olsun veya olmasın hastanelerin acil servisinde tedavi olan hastalardan hiçbir ilave ücret alınmaması gerekirken, çoğu özel hastanede acil durumun sona erdiğine ilişkin taahhütname imzalatılarak ilave ücret alınması yoğun şikâyetlere yol açtı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, şikâyet edildiğinde, haksız alınan ilave ücretin 10 katı tutarında ceza verdiklerini belirtti.

SGK yetkilileri, parasız acil uygulamasında işleyişi şöyle anlattı: "Herkes acile başvurabilir. Ama hekim muayene sonrası acil olmadığına kanaat getirdiğinde Sağlık Bakanlığı'nın 'yeşil alan' genelgesi kapsamına sokuyoruz. Orada 12 lira katılım payı ve ilave ücret ödenmesi söz konusu. Acilde yapılan tedavilerde hiçbir ilave ücret alınamaz. Şikâyet halinde ilave ücretin 10 katı tutarında para cezası uygulanır."
Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel yaptığı açıklamada; “Adım atar atmaz taahhüt geçersizdir. Acile daha girişte imzalatılan taahhütname geçersizdir, acil halin sonra ermesinden sonra imzalatılan taahhütname ise geçerlidir. Acil hal boyunca yapılan tüm tedaviler bedavadır ve buraya kadar yapılan iş ve işlemler SGK’ya fatura edilir. Acil halin sona ermesinden sonrakilerin de ise hastanenin SGK ile sözleşmesi varsa yüzde 200 oranında, hastanenin SGK ile sözleşmesi yoksa hastanenin kendi fiyatları üzerinden fatura edilmesi gerekir. Şimdi, sizden acilde para istedikleri zaman önce SGK’ya (Alo 170), sonra Sağlık Bakanlığı’na (Alo 184), en sonunda da faturasız-belgesiz para tahsil etmişlerse de Maliye’ye (Alo 189) durumu bildirin” diyor.


 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1033 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı