Kategoriler

Yaralı martının imdadına İBB ekipleri yetişti

Pendik sahilde vatandaşların, ayağına misina ipi dolanmış halde buldukları yaralı martı, İBB Veteriner ekiplerince tedavi altına alındı.

Pendik sahilde vatandaşların, ayağına misina ipi dolanmış halde buldukları yaralı martı, İBB Veteriner ekiplerince tedavi altına alındı. Ayağında ip nedeniyle ödem oluşan martının sağ bacağını bir süre kullanmayacağı öğrenildi.
Pendik sahilde akşam saatlerinde yürüyüşe çıkan vatandaşlar, ayağına misina ipi dolanmış bir martı fark etti. Ayağındaki ipi çözmeye çalıştıkları martının bacağının kanadığını gören vatandaşlar, durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ihbar hattı 153'e bildirdi. İhbar üzerine İBB Veteriner Müdürlüğü ekipleri, olay yerine gelerek yaralı martıya müdahale etti. Yaralı martı konulduğu kafesle veterinerliğe götürülürken, martının sağ bacağını oluşan ödem nedeniyle bir süre kullanılamayacağı öğrenildi.

"Ödem ve yara hali mevcut"

Yaralı martının durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi, "İlk müdahalede iki bacağında da ip dolanmasını tespit ettik. Bir bacağında yara beresi yoktu. Ama öbür bacağında üst tarafını ip bayağı bir kesmişti. Ödem ve yara hali mevcuttu. Ödem hala devam ediyor. Medikal tedavisine hemen başladık. Bacaktaki ödem ve yara geçene kadar yaklaşık bir hafta daha bu tedaviyi devam ettirmeyi planlıyoruz. Şuanda henüz sağ bacağını kullanamıyor. Basma durumu yok" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı