Kategoriler

TUZLA BELEDİYESİ SINAVSIZ MEMURLUK DAĞITMIŞ

Sayıştay’ın 2019 yılı mali denetim raporu, Tuzla Belediyesi’nin özel kalem müdürlüğü üzerinden bazı kişilere nasıl sınavsız memurluk ve unvan dağıtıldığını gözler önüne serdi.

Sayıştay raporunda söz konusu atamalarla ilgili şu çarpıcı ayrıntılara yer verdi: Belediyede 2015 yılından bu yana aynı belediye başkanının görevde olduğu, buna rağmen özel kalem müdürlüğü kadrosuna 16 farklı kişinin atandığı, bu atamaların tamamının açıktan atama yapılması suretiyle gerçekleştirildiği; açıktan yapılan atamaların memuriyete sınavsız girişin bir yolu olarak kullanıldığı, özel kalem müdürü olarak açıktan atanan 9 kişinin kısa bir süre sonra diğer kamu kurumlarına naklen atamasının yapıldığı, 6 kişinin de kurum içinde başka görevlere atandığı tespit edilmiştir.

Söz konusu denetim tespitine binaen, İdare tarafından; atamaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığının izni ile yapıldığı, kurum çalışanı memurların da ihtiyaç doğrultusunda özel kalem müdürü olarak atandığı belirtilmiştir. Ancak, Belediye çalışanı memurların, özel kalem müdürü olarak atanması bulgu konusu edilmemiş, açıktan atamaların sıklığı ve çokluğu bulgu konusu edilmiştir.

İdare cevabı olarak sadece atamaların Bakanlık izni ile yapıldığının belirtilmesi de kabul edilebilir değildir. Atamalarda Bakanlık izni alınması usulen uygun olsa da bulguda bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanılamayacağı belirtilerek esasa ilişkin aykırılıklara yer verilmiştir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı