Kategoriler

Kantinlerde ‘okul gıdası’ logosu

Okul kantinlerindeki gıdalarda trafik ışıkları uygulamasına geçiliyor. Uygulamayı değerlendiren Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zafer Şenyurt “Ancak gerekli denetimler yapılırsa başarılı olur” dedi.

Her gün binlerce çocuğun yiyecek aldığı okul kantinlerindeki besinlere logo uygulaması geliyor. “Okul gıdası” ismiyle adlandırılan logolar, gelecek öğretim yılından itibaren geçerli olacak. Uygulamaya göre gıdalara, trafik ışıkları gibi farklı renklerde logo koyulacak. Örneğin; enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için üzerinde kırmızı renk olacak.

“BESLENME DERSLERİ OLMALI”

Konuyu BirGün’e değerlendiren Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Zafer Şenyurt obezitenin artışına dikkat çekerek abur cubur gıdaların tüketimini azaltmak ve kontrollü satışını gerçekleştirmek amacıyla böyle bir uygulamaya gidildiğini ifade etti. “Çocukların beslenmesi eğitim için çok önemli bir konu. Okul çağındaki çocuklarda obezitenin artışı nedeniyle bakanlık bazı tedbirler alma gereği duydu. Nişasta bazlı şeker ve çikolata gruplarının daha az tüketilmesi amaçlanıyor. Bunlar hiç tüketilmemesi gereken gıdalar olsa üretimleri olmaz ama okul çağındaki çocukların bunları tüketmesi, onların sağlığını olumsuz etkileyeceği ve obeziteye yol açacağı için Bakanlık bu tür renk ayrımıyla kategorize etti” diyen Şenyurt, ayrıca bilinçli gıda tüketimi ve beslenme derslerinin okullarda olması gerektiğini belirtti.

“DENETİMDE SIKINTILAR VAR”

Zararlı gıdaların tüketilmesinin önüne geçilmesi için ailelere önemli görev düştüğünü kaydeden Şenyurt, okul yönetimine bu yönde baskı kurulması gerektiğini ifade etti. Zafer Şenyurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olumlu bir yaklaşım ama uygulanıyor mu ona bakmak gerekiyor. Kantinde satılan ürünlerin kategorize edilmesi ve denetlenmesi 3 Bakanlığın kontrolünde. Önemli olan yasal mevzuatlara uyulup uyulmaması. Denetimi çok önemli ama denetimde sıkıntılar mevcut. Bu noktada ailelere, okul yönetimine önemli görevler düşüyor.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1037 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
144 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
367 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı